Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.04.2024 00:00 Güncelleme: 25.04.2024 16:28

Uzay ve sanatın birleşimini teşvik etmek için bir forum düzenlendi

Çin'in orta kesiminde bulunan Hubei Eyaleti'nin başkenti Wuhan'da uzay bilimi ve teknolojisi ile kültür ve sanatın birleşimini teşvik etmek amacıyla bir forum düzenlendi.
Uzay ve sanatın birleşimini teşvik etmek için bir forum düzenlendi
CCTV'nin haberine göre,forum, uzay endüstrisinde kültür ve sanatın gücünü sergiledi ve bazı insanların uzay endüstrisinin sadece denklemler ve formüllerle ilgili olduğu görüşlerinden farklı bir bakış açısı sundu.

Forumda yer alan bilim insanları ve mühendisler, uzay endüstrisine girmeden önce sanat eserlerinden ilham aldıkları deneyimlerini paylaştı.

Çinli bir astronot olan Nie Haisheng şunları söyledi:

"Uzay bilim ve teknolojisinin yaygın uygulamalarıyla birlikte, bu konularla ilgili sayısız edebi eser, film ve televizyon programı insanların ilgisini çekti. Uzay bilimine dair canlı olmayan eserler ve resimli kitaplar var ve gerçek uzay görevlerine dayanan dikkatlice bilim ve teknoloji çıkarımları yapılan hayal gücü zengin bilim kurgu romanları ve blockbuster filmler de var. Tüm bunlar, benim çocukluk hayallerimde aradığım şeydi. Bu eserlerin ülkemizde ve dünyanın dört bir yanındaki gençlerin uzay bilgisi çalışmalarında da zihinlerini besleyebileceğine inanıyorum."