Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.06.2024 18:30 Güncelleme: 28.06.2024 12:33

Tugay: Orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 128'inci toplantısında seçim vaatleri arasında bulunan sosyal konut projesine değindi.
Tugay: Orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 128'inci toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay yönetiminde yapıldı.

Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi'nde düzenlenen toplantıda; İzmir Ekonomi Üniversitesi Yaratıcı Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve İzmir Vakfı Danışmanı Gözde Çeviker Çınar, Create in İzmir: Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler Dijital Girişimcilik Merkezi, İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Alp Avni Yelkenbiçer ise “İzmir Girişim Sermayesi Fonu” ile ilgili sunum yaptı.

Başkan Tugay, bu fonun kurulumuyla ilgileneceğini ve takip edeceğini ifade etti.

Toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Banu Dayangaç ise İzmir'in kuzey bölgesinin planlama sürecine ilişkin sunum gerçekleştirdi.

Başkan Tugay, bu bölgedeki 5 bin hektarlık konut alanının planlanmasında dikkat edilecek noktaları sıraladı.  Başkan Tugay, “Konut yapan herkes lüks konut yapmaya çalışıyor. Lüks konutlar yüksek maliyetli, dolayısıyla alım gücü olmayan insanlar için almak ya da kiralamak sorunlu hale geliyor. Biraz daha orta gelir grubuna hitap eden mütevazı konutlara ihtiyacımız var. Nitelikli yaşam alanları yaratarak daha sağlıklı bir kentleşme planlıyoruz” dedi.