Teknoloji Kaynak: NİLAY KARAKAŞ FİLİZ 25.08.2024 14:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:38

Trend Micro'nun siber güvenlik platformunu kullanan büyük kurumsal sayısı 10 bini aştı

Trend Micro, büyük kurumsal müşteriler arasında büyük başarı elde eden yerleşik risk yönetimine sahip yapay zeka destekli platformunu küçük işletmelere yaygınlaştırıyor.
Trend Micro'nun siber güvenlik platformunu kullanan büyük kurumsal sayısı 10 bini aştı

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Trend Micro, yapay zeka ile desteklenen siber güvenlik platformu Trend Vision One™ ile kullanıcı sayısı ve büyüme açısından yeni kilometre taşlarına ulaştı. Dünya genelinde 10 binin üzerinde büyük kurumsal kullanıcıya ulaşan Trend Vision One™, siber risklerini daha iyi yönetebilmelerine yardımcı olmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ'ler) kullanımına sunuluyor. Yönetilen Servis Sağlayıcılar (MSP) için özel olarak tasarlanan ve yenilikçi yönetim ve operasyonel araçlarla daha da geliştirilen platform, işletmelerin risk yönetimini basitleştirirken Yönetilen Servis Sağlayıcıların operasyonel verimlilik kazanmalarına, hizmetlerini genişletmelerine ve pazardaki çeşitli fırsatlardan yararlanmalarına olanak tanıyor.

Bilişim alanında çeşitli hizmetler sunan Nerds That Care'in CEO'su James Rocker, "KOBİ'ler kolay lokma gibi göründüklerinden siber saldırganların en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Trend Micro, güvenlik açıklarını kötüye kullanılmadan önce tespit ederek ve gerekli önlemleri alarak büyük güvenlik ekipleri olmayan kuruluşlar için daha eşitlikçi bir ortam yaratılmasına yardımcı oluyor. Ekibimiz, Trend Micro'nun yönetilen servis sağlayıcılara ve müşterilerine yönelik tekliflerindeki bu yeni gelişmeyi heyecanla bekliyor" dedi.

Farklı yetenekleri bir araya getiren diğer siber güvenlik sağlayıcılarının aksine, Trend Micro'nun yapay zeka destekli siber güvenlik platformu, tüm siber risk yaşam döngüsünü yönetmek için kapsamlı bir çözüm sunuyor. Yapay zeka kullanan platform, varlık profili yönetimini iyileştirerek, saldırı yollarını tahmin ederek ve özelleştirilmiş düzeltme rehberliği sunarak risk yönetimini geliştiriyor. Bu, her büyüklükteki ekibin riskleri gerçek zamanlı olarak değerlendirmesine ve önceliklendirmesine olanak tanıyarak kurumsal dayanıklılık oluşturmak için proaktif önlemler almalarını sağlıyor.

Trend Micro COO’su Kevin Simzer, “Bu, KOBİ'ler için çok önemli bir büyüme aşaması anlamına geliyor ve güvenli temeller oluşturmayı çok önemli hale getiriyor. İşletmelerde önemli bir siber güvenlik uzmanı açığı olması nedeniyle, genişleyen saldırı yüzeyi riskiyle mücadele etmeye yönelik ciddi bir ihtiyaç bulunuyor. Bu da kanal için değerli bir fırsat sunuyor. Geliştirilmiş platformumuz, Yönetilen Servis Sağlayıcıların KOBİ'lere zahmetsizce kurumsal düzeyde siber risk yönetimi sağlamasına olanak tanıyarak müşterilerin iş dayanıklılığını ve güvenini artırırken iş ortaklarımız için pazar fırsatlarını genişletiyor” dedi.

Siber riskleri yönetmek, tehditler gelişmeye ve çoğalmaya devam ettikçe KOBİ'lerin karşılaştığı en zor zorluklardan biri haline geliyor ve birçoğu güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli personele sahip değil. Sektör derneği CompTIA'ya göre, ABD'deki küçük işletmelerin -37#39-i ve orta ölçekli işletmelerin yüzde 27'si risk değerlendirmesi yapıyor, ancak bunu yapmak için resmi bir çerçeveden yoksun. Sırasıyla yüzde 15 ve yüzde 9'luk bir kesim ise risk yönetimi konusunda hala sadece tartışma aşamasının ötesine geçmiş değil.

Yönetilen Servis Sağlayıcılara yönelik Trend Vision One™ platformu, iş ortaklarına, operasyonlarını verimli bir şekilde yönetmek için ihtiyaç duydukları entegrasyonlarla birlikte tek bir platformdan geniş bir yelpazede kanıtlanmış, kurumsal düzeyde yetenekler sunuyor. Sektörde bir ilk olarak, Yönetilen Servis Sağlayıcılar artık XDR ve Saldırı Yüzeyi Risk Yönetimi (ASRM) gibi güçlü yerleşik modüllerle birlikte uç nokta, e-posta, ağ, kimlik ve bulut için geniş güvenlik yeteneklerinden yararlanarak çok kiracılı bir platformda müşterileri için kapsamlı, hassas ve sürekli siber risk yönetimi sunabiliyor.