Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Haber Merkezi 18.05.2024 12:18

Toplumsal şiddeti azaltmanın yolu

Şiddetsiz Yakın Savunma Federasyonu Başkan Vekili İbrahim Aktürk, saldırganı zarar vermeden etkisiz hale getiren yerli ve milli bir sistemi hayata geçirdiklerini, sistemin sadece kişisel güvenliği sağlamakla kalmayıp, toplumda şiddetin azalmasına da katkı sağlamayı amaçladığını söyledi
Toplumsal şiddeti azaltmanın yolu

Şiddetsiz İletişim modeli, siyasi çatışmaların çözümünde ve barış kültürünün inşasında önemli bir rol oynamaktadır. Bu model, tarafların ihtiyaçlarını dikkate alarak empatik bir yaklaşımla şiddeti azaltmayı ve uzlaşmayı hedefliyor.

Öfke yönetimi becerileri eğitimleri, gençlere öfkelerini şiddete başvurmadan ifade etmeyi öğretmeyi amaçlıyor. Bu eğitimler, öfkenin altında yatan nedenleri anlamaya ve sağlıklı başa çıkma yöntemlerini benimsemeye odaklanıyor.

Okullar, şiddetsiz bir eğitim ortamı oluşturmak için bütüncül yaklaşımlar benimsiyor. Bu kapsamda fiziksel çevrenin iyileştirilmesi, öğrenci katılımının artırılması, öğretmen eğitimleri ve toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlılık gibi konulara odaklanılıyor.

 

Saldırılara karşı etkin mücadele

 

Şiddetsiz Yakın Savunma Federasyonu, şiddetsiz savunma yöntemlerini yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Federasyon, atölyeler ve eğitimler düzenleyerek bireylere şiddetsiz yakın savunma becerilerini kazandırmayı hedefliyor.

Türkiye'nin savunma alanındaki yenilikçi ve etkili yaklaşımlarından biri olarak öne çıkan Şiddetsiz Yakın Savunma Federasyonu, ülkenin ilk Kung-Fu hocası İbrahim Aktürk'ün 25 yıllık deneyimiyle 2013 yılında derneklerden oluşan bir federasyon olarak hayata geçti. Şiddetsiz Yakın Savunma Federasyonu Başkan Vekili Aktürk, Türkiye'nin yakın savunma sistemine yepyeni bir boyut getiriyor. Yaptığı çalışmalar ve önerisi ile bu ilginç federasyon, sopalı, bıçaklı, silahlı ve teçhizatsız saldırılara karşı etkili bir şekilde müdahale edebilen, ancak saldırganı zarar vermeden etkisiz hale getiren yerli ve milli bir sistemi temsil ediyor.

Böylece sistem, sadece kişisel güvenliği sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda toplumda şiddetin azalmasına da katkı sağlamayı amaçlıyor.

Ancak, bu değerli ve etkili sistemi daha geniş kitlelere ulaştırma ve resmiyet kazandırma konusunda yapılan çalışmalarda bazı zorluklarla da karşılaşılıyor.

 

Bakan Bak ile görüşmek istiyorlar

 

Şiddetsiz Yakın Savunma Federasyonu, bundan sonraki Çalışmalarını Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte koordine etmek için Sayın Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’ın vereceği randevu kabulünü bekliyor.

Yapılan tüm bu çalışmaların ve halka faydalı olacak eğitimlerin, korunma yani yakın savunma bilinci artık devlet tarafından da tanınır hale gelmek zorunda. Federasyon olarak, son 10 yılda üç kez Spor Bakanlığı'na başvuruda bulunuldu. Ancak henüz beklenen sonuç alınamadı. Bu nedenle, sistemi ve yapılan çalışmaları Spor Bakanlığı’na daha detaylı bir şekilde anlatabilmek için Şiddetsiz Yakın Savunma Federasyonu Başkan Vekili Aktürk randevu talep ediyor. Aktürk, “Spor Bakanlığı'na bağlanma konusundaki talebimiz sadece bir resmiyet meselesi değil, aynı zamanda toplumumuzun güvenliği ve refahı için bir adım atma çabasıdır. Verdiğimiz eğitimlerle şiddetin önlenmesine katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz ve bu nedenle Bakanlık yetkililerinden ilgi ve destek bekliyoruz.  Türkiye'nin sessiz devrimini temsil eden Şiddetsiz Yakın Savunma Federasyonu olarak, toplumumuzun daha güvenli ve şiddetsiz bir geleceğe doğru ilerlemesi için Spor Bakanlığı'nın dikkatini çekiyor ve desteklerini talep ediyoruz.  Biz de şiddetin sosyal bir yara olmasını istemiyor bu federasyonumuzun başarılarıyla gurur duymak istiyoruz” dedi.