Teknoloji Kaynak: BURHAN AKDAĞ 25.08.2024 15:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:35

Tether, hakkındaki haksız iddialara karşı hukuki mücadelesine devam ediyor

Tether, Celsius ile 2022'de gerçekleştirilen bir işlemden doğan anlaşmazlık sonucu başlayan dava sürecinde kendisine yöneltilen haksız ithamlara karşı hukuki mücadelesine devam ediyor.
Tether, hakkındaki haksız iddialara karşı hukuki mücadelesine devam ediyor

Tether, 2022’de gerçekleştirilen bir işlemde Celsius'a USDT sağladı ve Celsius teminat olarak BTC gönderdi. BTC'nin fiyatı düşünce, Celsius'un ek teminat sağlaması gerekiyordu, ancak yapmadı ve Tether'e teminatı tasfiye etmesini belirtti. Celsius'un iflasından önce yapılan bu anlaşmanın ardından, dava şimdi Tether'den 2,4 milyar dolarlık BTC'nin iadesini talep ediyor.

Bu dava, Celsius'un iflasından yıllar önce yapılan anlaşmanın açık geçerliliğini kabul etmek yerine, Celsius'un kötü yönetiminin ve başarısızlığının maliyetlerini uygunsuz bir şekilde Tether'e yüklemeyi amaçlıyor.

Konuya ilişkin açıklamasında, sağduyulu yönetimi sayesinde grubunun konsolide öz sermayesini yaklaşık 12 milyar ABD dolarına yükselttiğini belirten Tether, bu gerçek dışı iddialar sonucunda en uzak senaryoda bile, Tether token sahiplerinin hiçbir şekilde etkilenmeyeceğini ifade etti.