Teknoloji Kaynak: FEHİM KAYACAN 29.08.2024 18:01 Güncelleme: 28.08.2024 20:08

Tether, dolandırıcılığa karşı verilen mücadeleyi desteklemeye devam ediyor

Dijital varlık sektörünün en büyük şirketi olan Tether, stablecoin teknolojisinin dolandırıcılar tarafından hukuka aykırı bir şekilde kullanılmasının önüne geçmek adına emniyet birimlerine önemli bir katkıda bulunuyor. Yasa dışı olan kara para aklama operasyonuyla ele geçirilen USDT'ler, siber destekli dolandırıcılığa karşı verilen mücadeledeki başarıyı temsil ediyor.
Tether, dolandırıcılığa karşı verilen mücadeleyi desteklemeye devam ediyor

Tether, daha önce açıkladığı gibi stablecoin teknolojisinin yasadışı kullanımını önleme ve emniyet birimlerine destek sağlama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak ABD Adalet Bakanlığı, Tether’in dolandırıcılık yoluyla çalınan 5 milyon dolarlık USDT'nin ele geçirilmesinde önemli bir mücadele sergilediğini açıkladı. Online ilişkilerle mağdurları, sahte kripto yatırım platformlarına yönlendirerek elde edilen bu fonların ele geçirilmesi, siber dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir başarı olarak değerlendiriliyor.

Birden fazla cüzdanı dondurarak Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) yardımcı olan Tether, bu fonların başarılı bir şekilde ele geçirilmesine destek sağladı. Bu iş birliği, şirketin suçlara karşı mücadele etmek ve mağdurların kurtarılmasına katkıda bulunmak için proaktif girişimlerinin değerini gösteriyor.

ABD Adalet Bakanlığı’na verdikleri desteğe ilişkin açıklamalarda bulunan Tether CEO'su Paolo Ardoino, “Şirketimiz emniyet güçleriyle iş birliği yaparak, kripto paraların yasadışı kullanımına karşı verilen mücadeleyi desteklemeye devam ediyor. USDT'nin veya herhangi bir kripto para biriminin suç faaliyetleri için kötüye kullanılmasını açıkça kınıyoruz. Sahtekarlıkla mücadele için devam ettirdiğimiz iş birliklerine odaklanmayı sürdüreceğiz." dedi.

Tether, bugüne kadar 40 farklı soruşturmada 145’ten fazla emniyet birimine destek olarak 108,8 milyon doları aşkın USDT’yi kurtararak hak sahiplerine geri dağıttı ve küresel çapta emniyet güçlerine yardım etmek amacıyla yasadışı faaliyetlerle bağlantılı 1.900’den fazla cüzdanı gönüllü olarak engelledi.