Vakıf Katılım web
Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.06.2024 14:01 Güncelleme: 21.06.2024 14:02

Siyasilerden Diyarbakır ve Mardin arasındaki anız yangınına ilişkin mesaj

Siyasiler, Diyarbakır ve Mardin arasındaki anız yangınında hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye mesajı yayımlandı.
Siyasilerden Diyarbakır ve Mardin arasındaki anız yangınına ilişkin mesaj

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen yangın için şunları söyledi:

"Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Yangından etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Yangından etkilenen bölgelerdeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara destek olmak için devletimiz AFAD başta olmak üzere tüm imkanlarını seferber etmektedir. Bu tür felaketlerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almak adına hükümet olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık olarak PSD ekiplerini görevlendirdiklerini belirterek "Yangından etkilenen vatandaşlarımız ile yakınlarına yönelik psikososyal destek çalışmalarımız devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yangında hayatını kaybedenler için yayımladığı taziye mesajında "Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesinde çıkan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Diyarbakır Çınar ile Mardin Mazıdağı’nı etkileyen yangında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır ve Mardin’de meydana gelen yangınlarda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyorum. Yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, "Mardin ve Diyarbakır’da meydana gelen yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" sözlerine yer verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, taziye mesajında "Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde anız yangını olarak başlayıp Mardin'in Mazıdağı ilçesine doğru yayılan yangın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim mekanlarını cennet eylesin" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Diyarbakır ve Mardin'in etkinlendiği yangın için "Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin Mazıdağı arasında çıkan yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; Yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum" açıklamasını yaptı.