Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 02.07.2024 12:04

Siesta Mobilya 2023'te de ihracat lideri

Türkiye'nin ilk plastik bahçe mobilya markası Siesta, gerçekleştirdiği ihracat ve yatırımlarla bu yıl da Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin ilk 1000 ihra-catçısı arasındaki yerini korumaya ve sektöre liderlik etmeye devam ediyor.
Siesta Mobilya 2023'te de ihracat lideri

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) rakamlarına göre Türkiye’de plastik mobilya sektö-ründe en çok ihracat yapan firma olarak yer alan Siesta, 2023 yılında da TİM’in ilk 1000 ihracatçı firmasından biri oldu. Aynı zamanda kimyevi maddeler sektöründe 100 başarılı firmanın yer aldığı kısa listede de bulunan Siesta yatırımlarına hız kesmeden devam et-meyi hedefliyor. 

TİM güncel rakamlarına göre Türkiye’de en çok ihracat yapan  ilk 1000 firma arasındaki yerini koruyan Siesta Mobilya, pek çok ülkede artırdığı ve genişlettiği depo alanları ve yepyeni mağazaları ile 2025’e güçlü bir şekilde giriş yapmaya hazırlanıyor. 2023’ü 40 mil-yon dolara yakın bir ihracat ile kapatan Siesta Mobilya, özellikle ABD pazarındaki büyü-mesini tüm hızıyla sürdürüyor.

Dünyadaki en büyük pazarı olan ABD’nin Florida eyaletinin Miami şehrinde yer alan geniş depo alanı ile tüm siparişlere ve ihtiyaçlara yanıt veren Siesta Mobilya, Güney Amerika pazarında da yoğun ilgi görüyor. Meksika, Şili, Arjantin ve Kolombiya gibi ülkelerde çok büyük ivme kazanan Siesta, 2025’te ABD’de de daha da büyümeyi hedefliyor.