Teknoloji Kaynak: Bahar YILDIRIM 16.06.2024 18:35

Schneider Electric'ten Doğuş Teknoloji'ye Sürdürülebilirlik Etki Ödülü

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, şirketleri yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler geliştirmeye teşvik ettiği Schneider Electric Sürdürülebilirlik Etki Ödülleri'nin ikincisini gerçekleştirdi. Ödül programının finalistleri, öncü sürdürülebilirlik çalışmaları ile sektörlerin gelişimine ve dünyanın geleceğine katkı sunuyor.
Schneider Electric'ten Doğuş Teknoloji'ye Sürdürülebilirlik Etki Ödülü

2022 yılında başlatılan ödül programı, Schneider Electric’in ekosistemindeki şirketlerle birlikte yarattığı güçlü etkiyi görünür kılıyor. Şirket bu yıl ödül programının kapsamını genişleterek iş ortaklarının yanı sıra müşterileri ve tedarikçilerini de sürece dahil etti. Böylece geniş bir ölçekte dünyanın geleceğine değer katan şirketler, Schneider Electric Sürdürülebilirlik Etki Ödülleri’nde çalışmalarıyla yer aldı. Bu yılki ödül programında Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki 6 ödülün 3’ü Türkiye’den şirketlere verildi. Bu kapsamda, bölge finalisti olan Doğuş Teknoloji’ye ödül, iki şirket arasında gerçekleştirilen bir tören ile sunuldu.

 

Bu ödülün uzun soluklu iş birlikleri ile ekonomiye, çevreye ve topluma kattıkları değerin bir ifadesi olduğunu belirten Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Dijital Enerji ve Güvenli Güç İş Birimleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sağlam, “Sürdürülebilirlik Etki Ödülleri, dünya çapındaki müşterilerimizin, tedarikçilerimizin ve iş ortaklarımızın başarılı çalışmalarını kutlamak ve birbirimizden öğrenerek daha iyi yaratmak üzere önemli bir fırsat sunuyor. Bu kapsamda Doğuş Teknoloji de hem ülkemiz hem de bölge açısından kritik önem taşıyan, sürdürülebilir gelişime katkı sağlayan çalışmalarıyla öne çıkıyor. Birlikte işimizi ileri taşırken ülkemize ve dünyamıza katkı sunmak üzere çalışmaya devam edeceğiz. Doğuş Teknolojiyi ve ödül programımızın tüm finalistlerini, dünyamız için olumlu bir etki yaratmak üzere gösterdikleri kararlılık için yürekten kutluyorum” dedi. 

 

Doğuş Teknoloji’den Yenilikçi Sürdürülebilirlik Yaklaşımı

 

Veri merkezi yönetiminde uyguladığı yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerle Sürdürülebilirlik Etki Ödülü’nün sahibi olan Doğuş Teknoloji adına görüşlerini paylaşan Doğuş Teknoloji Operasyonları ve Siber Güvenlikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eray Gözener, "Doğuş Teknoloji’nin sürdürülebilirlik çalışmaları, şirket kültürünün merkezinde yer alan “yenilikçilik” bakış açısıyla şekilleniyor. Başarılı ve iklim odaklı küresel politikaların hız kazandığı günümüzde, teknolojik dönüşümün yanı sıra riskleri doğru şekilde yöneterek küresel düzeydeki rekabetçiliğimizi artırırken Green IT alanında çok sayıda önemli projeyi sürdürüyoruz. Bunun yanında iş ortaklarımızla birlikte sürdürülebilirlik odaklı projeler geliştirerek sektördeki en iyi uygulamaları paylaşmayı hedefliyoruz. Şekerpınar Data Center’ımızda kullandığımız güneş panelleri ile Türkiye’de veri merkezinde güneş enerji sistemini kullanan öncü teknoloji şirketlerinden biri olmamız da şirketimizin yenilikçi ve vizyoner yaklaşımını net biçimde ortaya koyuyor. Bu değerli projemiz özelinde kazandığımız Schneider Electric Sustainability Impact Awards, sürdürülebilirlik alanındaki kararlılığımızı ve çevremize olan sorumluluğumuzu vurguluyor. Doğuş Teknoloji olarak Green IT vizyonumuz kapsamında geliştirdiğimiz ürünlerimizle de yeşil enerjiye katkı sağlıyor ve karbon ayak izimizi en aza indirme hedefimizde kararlılıkla ilerliyoruz. Sürdürülebilirlik bilinciyle gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğumuzu benimsiyoruz."

 

Sürdürülebilirlik Etki Ödülleri ikinci kez gerçekleşti

Schneider Electric Sürdürülebilirlik Etki Ödülleri’nde katılımcılar entegre sürdürülebilirlik yaklaşımları, elektrifikasyon, karbon azaltma ve dengeleme çabaları, dijitalleşme ve dekarbonizasyon yoluyla Elektrik 4.0 bir gelecek yaratma kabiliyetleri açısından değerlendiriliyor. Bu kapsamda enerji verimliliği, dijital araçlar ve teknolojiler alanındaki örnek uygulamalar değerlendirmeye alındı. Seçim kriterleri ayrıca operasyonların elektrifikasyonu ve dijitalleştirilmesi yoluyla net sıfır hedeflerine ulaşmak için geliştirilen uygulamaları da içerdi. Bu titiz değerlendirme sonucunda küresel ve bölgesel birinciler belirlendi. Bu yılın finalistleri arasında akıllı ve sürdürülebilir su ve enerji yönetiminden en iyi yenilenebilir enerji uygulamalarına, %100 net sıfır emisyonu mümkün kılan çözümlerden iklim pozitif üretim tesislerine alanında öncü çalışmalara imza atan şirketler bulunuyor. Bu kapsamda bu yıl Türkiye’den 3 şirket Bölge Finalistleri arasında yer aldı ve bölge çapında başarılı 6 şirket arasında gösterildi.