Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.07.2024 20:00 Güncelleme: 22.07.2024 13:01

Şanlıurfa Valisi Şıldak'tan toplum hayatının kurallarına uymayanlar için uyarı

Şanlıurfa, 21 Temmuz (Hibya) - Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, yorgun mermi sonucu küçük bir çocuğun daha yaralandığını üzüntü içerisinde öğrendiğini ve gerekli tahkikatın anında başlatıldığını belirterek benzeri davranışlardan kaçınılmasını istedi.
Şanlıurfa Valisi Şıldak'tan toplum hayatının kurallarına uymayanlar için uyarı

Vali Hasan Şıldak, düğün ve benzeri özel günlerde bilinçsizce ateş edilen silahların hayatları kararttığını ifade ederek vatandaşların konu hakkında duyarlı davranmasını istedi.

Merkez Eyyübiye ilçesinde yaşanan bir olayı paylaşan Vali Şıldak, "Dün Eyyübiye ilçesi Asya mahallesinde 4 yaşında bir çocuğumuz başından mermiyle vurularak yaralandı. Hasta olan çocuğuna ilaç almak için nöbetçi eczaneye giden babası aracına döndüğünde çocuğunun aracın tavanından giren bir mermiyle başından yaralandığını gördü. Havaya silah atmak gibi sorumsuz bir davranışla insanların hayatını tehlikeye sokan, yaralanma, can ve mal kayıplarına sebep olan kişilere hep birlikte dur diyelim. Toplum hayatının kurallarına uymayanları lütfen 112’ye bildirelim" ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak, olay sonrası hemen gerekli tahkikatların başladığını ve olay sorumlularının kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceğinin de altını çizdi.