Vakıf Katılım web
Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.06.2024 16:00 Güncelleme: 22.06.2024 17:30

Şanlıurfa Valisi Şıldak, yangın vakalarına karşı vatandaşları uyardı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan yangınlarda büyük üzüntü yaşadıklarını ifade ederek anız ve dikkatsizlik kaynaklı arazilerde meydana gelen yangın vakalarına karşı vatandaşları uyardı.
Şanlıurfa Valisi Şıldak, yangın vakalarına karşı vatandaşları uyardı

Vali Hasan Şıldak, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığına karşı ilgili tüm kurumlara olası yangınlara karşı son derece hassasiyet gösterilmesi yönünde talimat verdi. Şıldak, Diyarbakır ve Mardin'de yaşanan olaylarda büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirdi.

Yangınlarda vefat eden vatandaşlar için başsağlığı mesajı yayınlayan Vali Şıldak, "Diyarbakır Çınar ilçesine bağlı mahallelerde anız ve örtü yangını şeklinde başlayan, daha sonra Mardin Mazıdağı ilçesine bağlı mahallelere yayılan arazi yangınlarının yerleşim yerlerini etkilemesi sonucunda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Vali Şıldak, haftalar öncesinden gündeme getirdiği anız ve benzeri yangın vakalarına karşı bir kez daha çağrıda bulunarak vatandaşları uyardı. Özellikle yangına sebep olacak davranışlardan uzak durulmasını ve anız yakılmasına karşı ağır cezalar verileceğinin altını çizen Vali Hasan Şıldak, "Unutmayın; anız yakılması toprağı verimsiz hale getirir, canlılara zarar verir ve ekili tarım alanları ile yerleşim bölgelerinde zarara neden olur. Tüm vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı olmasını diliyorum. Toprağımıza sahip çıkalım, geleceğimizi karartmayalım" dedi.