Spor Kaynak: Tarık DURMAZ 05.05.2024 10:50

Salomon Çeşme Yarı Maratonu yarın koşulacak

Salomon isim sponsorluğunda düzenlenecek Çeşme Yarı Maratonu, yarın Çeşme Kaymakamlığı desteğiyle Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde koşulacak.
Salomon Çeşme Yarı Maratonu yarın koşulacak

Ege'nin incisi Çeşme’de tarih ve doğanın kucaklaştığı bir rota üzerinde koşmak isteyenler bu sene 2’ncisi düzenlenecek Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda buluşacak. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'nın eşsiz güzelliklerinde yarın gerçekleşecek yarışta 21 ülkeden 1745 sporcu mücadele verecek.

“Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme'de Koş!” sloganı ile start alacak organizasyon; Garmin, Medicana Sağlık Grubu, Pınar Protein, BYD sponsorluğunda düzenlenecek.
Argeus Travel & Events tarafından organize edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Çeşme Belediyesi, Züber, Take34, PT Academy, D-Smart katkılarıyla gerçekleşecek yarış, birbirinden önemli sporcuları bir araya getirecek. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’daki organizasyon, 21K ve 10K parkurlarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşatacak. Organizasyon öncesinde Ilıca Hotel’de düzenlenen basın toplantısına İzmir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu, Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve çok sayıda davetli katıldı.

 
ÇEVRE DUYARLILIĞI İÇİN ELEKTRİKLİ ARAÇLAR GÖREV ALACAK

Elektrikli otomobil devi BYD, Salomon Çeşme Yarı Maratonu’na elektrikli araçları ile destek veriyor.

Bu sene ikincisi düzenlenecek Salomon Çeşme Yarı Maratonu, çevre duyarlılığı anlamında da önemli bir adım attı. Daha çevreci bir etkinlik için yola çıkan Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda görevli araçlar, BYD elektrikli otomobiller tarafından sağlanıyor.

 

MEDYA SPONSORU D-SMART

D-Smart, Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nu naklen yayınlayacak.
Salomon Çeşme Yarı Maratonu, D-Smart’ın medya sponsorluğunda koşulacak. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı’nın doğal güzelliklerinin arasındaki yarış,

D-Smart 77. Kanal Spor Smart ve D-Smart GO'da izleyicileriyle buluşacak.

 

21 ÜLKEDEN 1745 SPORCU MÜCADELE EDECEK

Salomon Çeşme Yarı Maratonu’da 21 ülkeden 1745 sporcu yer alacak.
Türkiye’nin yanı sıra 20 ülkeden sporcuların yer alacağı organizasyonda, 21K’lık parkurda bin 272, 10K’lık parkurda 473 olmak üzere toplamda bin 745 sporcu kürsü mücadelesi verecek. 21 K’lık Yarı Maratonda; 380’i erkek, 93’ü kadın olmak üzere 473 sporcu yer alacak. 10 K’lık yarışa; 749’u erkek, 523’ü kadın olmak üzere bin 272 sporcu katılım sağlayacak. Yarışlarda en yaşlı erkek sporcu 77 yaşındaki Çınar Aybar, en yaşlı kadın sporcu 72 yaşındaki Aysel Ertuğ, en genç sporcular ise 16 yaşındaki Ali Yavuz ile Melis Okay oldu.

 

AYDIN AYHAN GÜNEY: BİN 745 SPORCU İLE ÇOK İYİ BİR DURUMDAYIZ
Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, yaklaşık olarak 20 yıldır Türkiye’nin birçok noktasında spor organizasyonları yaptıklarını hatırlatarak, “Dürüstçe söylemek gerekirse 2 destinasyonu çok seviyoruz. Biri Kapadokya kendi memleketimiz diğeri Çeşme. Çeşme ile tanışmamız amatörlere açık bisiklet yarışı ile başladı. Bisiklet yarışı ilk yılında Türkiye’nin en büyük yarışı oldu. Çeşme’den aldığımız cesaret ve daha önce birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz Kaymakamımız ile birlikte yeni bir yarış yapma fırsatı bulduk. Salomon ile geçen yıl ilkini gerçekleştirdik. Atletizm Federasyonu denetmeni geçen yıl ilk defa not yazma gereği duydu ve bu da bizi gururlandırdı. Sayımız çok iyi bu sene bin 745 sporcu ile çok iyi bir durumdayız. Sporu kullanarak turizmi canlandırmak istiyoruz. Hedefimiz büyük, bu daha ikinci yılımız. Orta vadede Türkiye’nin en önemli organizasyonları arasında yer almak istiyoruz. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ATİLLA KUDUOĞLU: ÇEŞME’DE YARIŞ DÜZENLEMEKTEN ONUR DUYUYORUZ

Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu, bu yarışa bir sohbet anında karar verdiklerini ifade ederek, “Sohbet sonrasında Aydın Bey yol yarışı yapacağını söyledi ve söz kestik orada. Bizim gibi markalar sadece ticari şirketler değildir. Kamuya karşı da sorumluluklarımız var. Bu organizasyonları yaparken spor bilincini topluma aşılamak ve sürdürülebilirlik adına bir şeyler yapmak için bunları yapıyoruz. Bütün paydaşların bu tarz hedefleri var. 10 yıldır da Argeus Travel & Events ile bu işleri yapıyoruz. Türkiye’nin en değerli turizm beldelerinden Çeşme’de bunu yapmaktan da onur duyuyoruz. Yarın yapacağımız yarışta yer alacak sporculara başarılar diliyorum” diye konuştu.

MURAT ESKİCİ: SALOMON ÇEŞME YARI MARATONU’NUN TÜRK SPORUNA BÜYÜK DEĞER KATACAĞINA İNANIYORUM
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, sporun olduğu her yerde bereket olduğunu dile getirerek, “İzmir’e yağmur yağmasa da bereketli bir hafta geçiyor. Her hafta birbirinden güzel sportif faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Aydın Bey’i yıllardır tanıyoruz başarılı bir ekibi var. Kayseri’de birlikte işler yaptık ve bayağı da ses getirmişti. Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nun da Türk sporuna büyük değer katacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN DENİZLİ: TOPLUMUMUZUN SPORLA BİRLEŞTİRİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Aydın Ayhan Güney’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Spor severliğimiz doğru. İlk kadın belediye başkanı oldum ama ilk kadın sporcu belediye başkanı oldum diyebilirim Çeşme özelinde. Değerli markamızın sponsor olması çok kıymetli. Sizlerin büyük özverisi ile toplumumuzun sporla birleştirilmesi çok önemli. Markaların bu şekilde işlere destek vermesi, kamuya dokunan işler yapması çok kıymetli. Kapadokya’dan buraya uzanan bir macera diyelim. Organizasyona verdiğiniz emekten dolayı teşekkür ediyorum.”

 

KAYMAKAM MARAŞLI: SALOMON’LA BİRLİKTE ÇEŞME’DE YARI MARATONU BAŞLATTIK

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ise şu ifadeleri kullandı: “Tayinim Çeşme’ye çıkınca ‘Aydın Bey, bizden kurtulamadınız’ dedi. Bisiklet organizasyonu varken Salomon’la birlikte Çeşme’de yarı maratonu başlattık. Seneye de Çeşme Maratonu olarak göreceğimizi düşünüyorum. Çeşme ve spor birbirine çok uyuyor. Sporla gençlerimizin yetişmesi, sporla turizme katkının artmasını istiyoruz. Organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Yarın güzel bir yarış olmasını, seneye daha da büyümesini diliyorum.”