Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.08.2024 13:00 Güncelleme: 23.08.2024 07:31

Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi projesinde sona yaklaşıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), "Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi" projesinde sona yaklaştı.
Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi projesinde sona yaklaşıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından çalışmaların hızla sürdürüldüğü, Protokol Yolu (Özal Bulvarı) üzerinden Pursaklar ilçesine giriş ve çıkışlarda kullanılan U Dönüş Alt Geçidi’nin kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle yaşanan trafik sıkıntısını giderecek “Pursaklar Alternatif Giriş-Çıkış Bulvarı ve Alt Geçidi” projesinde, sona yaklaşılıyor. 

Protokol Yolu üzerinde yer alan Özal Bulvarı’nda inşa edilen Pursaklar Alt Geçidi, ilçeye yeni bir giriş-çıkış noktası sağlayacak. 700 metre uzunluğunda ve 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşan alt geçidin üzerine yapılan kavşakla, Beylerbeyi-Emek Caddesi kesişimindeki kavşağa bağlantı yolu oluşturularak, Pursaklar’a gelen ve ilçeden giden araçlar için Protokol Yolu’ndan tüm yönlere ulaşım imkanı sağlanacak.

Yüzde 98’i tamamlanan projede Esenboğa Havalimanı-Şehir Merkezi istikameti 25 Ağustos akşamı trafiğe açılacak, diğer tüm ilçe giriş-çıkış bağlantı yollarının ise 30 Ağustos’ta tamamlanması hedefleniyor.