Sağlık Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 01.05.2024 14:00 Güncelleme: 01.05.2024 16:21

Prof. Dr. Zorer: Hekimlerin sesi olmak istiyoruz

Çağdaş Hekimler Birliği'nin İstanbul Tabip Odası seçimlerine yönelik yapılan çalışma çerçevesinde basın toplantısı düzenlendi.
Prof. Dr. Zorer: Hekimlerin sesi olmak istiyoruz

Yönetim Kurulu Adayı Doç. Dr. Hande Çeliker Ataberk’in Çağdaş Hekimler Birliği’nin manifestosunu okuması ile başlayan toplantı, Dr. Serkan Özbakış’ın tıptaki sorunları anlatması ile devam etti.

Özbakış, konuşmasında “Olan sorunlar hekimleri yalnızlığa düşürüyor ve bireyselleştiriyor. Tabip Odası ne yazık ki yeteri kadar destek olamıyor. Hekimler kendilerine destek olacak başka kuruluşlar arıyor. Aile Hekimleri derneklerde bir araya geliyorlar, kamuda çalışan hekimler sendikalar ve uzmanlık derneklerinde bir araya geliyorlar, özelde çalışanlar veya mhaneuayenecilik yapanlar kendileri dernek kuruyorlar derneklerde bir araya geliyorlar. Ne yazık ki Tabip Odasının yeterli destek olmaması sonucu hekimler yalnız kalmış durumdalar bu da ciddi bir problem olarak önümüze çıkıyor. Tabip Odası da Türk Tabipleri Birliği de toplumsal rolünü kaybediyor ve aslına bakarsanız siyasi iktidarın bir işbirlikçisi haline geliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Olumsuz tabloyu değiştirmek istediklerini söyleyen Özbakış “Hekimlerin sesini herkesin duyabileceği şekilde ve tüm hekimlerin sesi olmak istiyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Gazi Zorer, İstanbul Tabip Odasının ve Türk Tabipleri Birliğinin 3 sorununa değinerek hekimlere sahip çıkan bir tabip odası hedeflediklerini söyledi.

5 Mayıs Pazar günü Fatih Vatan Caddesi inde 2 okulda yapılacak İstanbul Tabip Odası seçimlerine 4 grup katılacak.

Gruplar ise şu şekilde:

“Demokratik Katılım Grubu, Çağdaş Hekimler Birliği, Değişim Grubu ve Türk Hekimleri Birliği”

Çağdaş Hekimler grubu olarak İstanbul Tabip Odasına aday olduklarını belirten Prof. Dr. Gazi Zorer, “İstanbul Tabip Odamız maalesef seçimlerine katılım çok az olduğu, kitle desteği yeterli olmayan ve biraz temsil desteği problemi olan bir oda. Hekimler, Tabip Odası seçimlerine katılmıyorlar, bazıları üye dahi olmuyor yeterli bir temsil sağlayamıyoruz. Bu da Tabip Odasının güçsüz bir yapı olarak çıkmasını sağlıyor.” ifadelerine yer verdi.

Zorer, yönetime geldiklerinde hekimlerin katılımını artırarak, Tabip Odalarını sahiplenmelerini ve desteklemelerini artıracak ülke çapında güçlü etkin bir meslek kuruluşu olmasını hedeflediklerini ve bu yönde çalışmalar yapacaklarını açıkladı.

Doç. Dr. Hande Çeliker Ataberk, amaçlarının siyasal herhangi bir oluşumun bir parçası olmadan sadece hekimlerin sıkıntılarına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu açıkladı.