Siyaset - Politika Kaynak: Sputnik 09.04.2024 05:04

Özgür Özel Filistin ziyaretini erteledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 15 Nisan'da Filistin'e gideceğini açıklamıştı. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre Özel'in ziyaretinin planlanmasına yönelik çalışmanın devam ettiği ziyaretin ileri bir tarihte gerçekleşeceği öğrenildi.
Özgür Özel Filistin ziyaretini erteledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçim sürecinde TBMM’de bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada 15 Nisan’da Filistin’e giderek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceğini duyurmuştu.

Özel yaptığı açıklamada “Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la görüşeceğiz. Filistin'de yakınlarını kaybedenlerle, yaralılarla, Ramallah'a götürülmüş olanlarla görüşeceğiz. Oradan bütün dünyaya ve Türkiye'ye önemli bir çağrı yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.

15 Nisan tarihi yaklaşırken Sputnik’in CHP kaynaklarından edindiği bilgiye göre ziyaret hazırlıklarının açıklanan tarihe yetişmeyeceği öğrenildi. CHP kaynakları “Filistin’e gitmek için hazırlıklarımız sürüyor. Karşı taraf ile görüşmeler devam ediyor. Bölgedeki gelişmeleri takip ediyoruz. Bir taraftan da Genel Başkan’ın gideceği güzergâha ilişkin çalışma yapıyoruz” bilgilerini verdi.