Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 13.06.2024 13:00 Güncelleme: 13.06.2024 13:10

Özel: Kamuoyunu bu yaratılmaya çalışılan suni tartışmayla meşgul etmek istemem

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Özel, kamuoyunu yaratılmaya çalışılan suni tartışmayla meşgul etmek istemediğini vurguladı.
Özel: Kamuoyunu bu yaratılmaya çalışılan suni tartışmayla meşgul etmek istemem

Özel'in konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Birkaç gündür önce Sayın Devlet Bahçelinin yüzüğünü sordunuz. Şimdi de yazılı bir açıklama yapmış ben şimdi kamuoyunu bu yaratılmaya çalışılan suni tartışmayla meşgul etmek istemem.

Belli ki sorunlar var. Cumhur İttifakının sorunları, Cumhur İttifakının sorunudur bizim sorunumuz değil. Biz son seçime bir siyasi partiyle ittifak yaparak girmedik ve tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye’nin birinci partisi olduk. O yüzden de ittifak ortağımız olmadığı işin de kavga edecek kimse yok yanımızda. Kimseyle bir tartışmamız yok, kimseyle bir gerginliğimiz yok.

Belli ki Cumhur İttifakında sorunlar var, sorunları çözmek için bir metinde hem bir kopuş hem bir sadakat hem bir bağlılık hem bir sitem hem bir tehdit barındırılmış bunların hiçbirisinde meşgul değiliz. Ben Sayın Bahçeliye de bir davette bulunayım; eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımızın adı Türkiye İttifakı o yüzden siyasi partileri birleştirmeye ya da CHP veya başka siyasi partiyle ittifak teklif etmesine gerek yok.

Gelsin Türkiye İttifakına katılsın. Burada şöyle zorluklar oluşur. Bizim ittifakımızda örneğin bir genel başkan yardımcımızın eşini Sayıştay üyesi yapmak için ricacı olmayız. Biz en düşük emekli maaşının asgari ücret olması için gider konuşuruz bununla ilgili mücadele veririz. Eğer Türkiye İttifakında olacaklarsa partideki genel başkan yardımcılarının adalet ya da diğer bürokrasideki kendilerine yakın kişilerin bir yerlere gelmesi için pazarlıklar itişmeler kakışmaları bırakıp bu krizi yaratanların sorumluluğundan kaçmayıp emekliye, asgari ücretliye, buğday üreticisine, çay üreticisine, çiftçilere, emeklilere sahip çıkacak mücadeleye varsa gelsin Türkiye İttifakına katılsın.

Bize kimse öyle ittifak falan önermesin çünkü bugünün sorumluları bu sorumluluğu taşıyacak. Bu sorunları ya çözsünler ya da bıraksınlar biz çözeriz.

Normalleşen Türkiye’de kimse başkentin göbeğinde eski Ülkü Ocakları başkanının cenazesini sahipsiz bırakmaz. Biz Sinan Ateş’in cinayetinin aydınlatılması için tavır koyuyoruz. Eşinin ve çocuklarının da bütün vicdanlı insanlarıyla birlikte sahip çıkıyoruz.

Sinan Ateş gibi birisi için bir taziye tweeti atmayanların bu saldırgan tweetlerinin milletin gönlünde hiç yeri yoktur. Onlarla aynı seviyeye inersek çıkarken vurgun yeriz. O yüzden onları o seviyede bırakalım ama bir tek şey biliyorum. MHP çok saygın insan ve üyelerden oluşan bir parti onların da o iki isimden yaka silktiklerini bizzat onlardan biliyorum."