Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 13:00 Güncelleme: 25.08.2024 14:15

Osmangazi Belediyesi'nden çocuklara özel Gezici Kütüphane

Osmangazi Belediyesi'nin kütüphaneye ulaşmakta zorluk yaşayan merkeze uzak mahallerdeki çocukları kitap ile buluşturmak ve çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Gezici Kütüphane projesini hayata geçirdi.
Osmangazi Belediyesi'nden çocuklara özel Gezici Kütüphane

Osmangazi’nin merkeze uzak mahallelerini dolaşarak çocukları kitaplar ile buluşturan Gezici Kütüphane, ilçedeki turunu sürdürüyor. 1 Ağustos'da hizmete başlayan Gezici Kütüphane, şu ana kadar dağ bölgesinde bulunan 20 mahalleyi, 15’er gün arayla ikişer kez ziyaret etti.

Hafta içi her gün iki mahalleye giden Gezici Kütüphane, 6-18 yaş arasındaki çocuklara hitap eden 600 kitaba ev sahipliği yapıyor. Gezici Kütüphane’ye toplam 147 çocuk üye oldu. Üye olan çocuklar, kütüphaneden toplam 235 kitap ödünç aldı.

Gezici Kütüphane, dağ bölgesindeki mahallelerin ardından Eylül ayında ovada yer alan kırsal mahallelerdeki çocuklar ile buluşacak. 

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Benim manevi mirasım bilim ve akıldır’ düsturundan yola çıkarak okumayı ve okutmayı birinci plana alıyoruz. Gezici Kütüphane ile mahallelerimizde ve köylerimizde bir tane çocuğumuza dahi okuma alışkanlığı kazandırabilirsek işte bu bizim en büyük şeref madalyamız olur. Görüyoruz ki çocuklarımız da Gezici Kütüphane’yi sevdi” dedi.