Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 18:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:22

Orhangazi Belediyesi'nden afet bilinçlendirme çalışması

Orhangazi Belediyesi, kurum içi afet farkındalığını artırmak amacıyla bir eğitim düzenledi.
Orhangazi Belediyesi'nden afet bilinçlendirme çalışması

Orhangazi Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen eğitimde, eğitmen olarak Ayşe Pişket görev aldı. Eğitim, Orhangazi Belediyesinin toplantı salonunda ve Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, daire müdürleri ve Belediye personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimle, afetlere karşı gerekli bilgileri ve uygulamaları paylaşarak kurum içindeki bilinç seviyesini yükseltme hedeflendi. 

Eğitimin koordinatörlüğünü Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi OBAK Sorumlusu Arif Yıldız üstlendi. Eğitim kapsamında, afetler sırasında yapılması gerekenler, güvenlik önlemleri ve acil durum müdahaleleri gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Başkan Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başta deprem olmak üzere afetler, ülkemizin ve elbette ki Orhangazi’mizin de kaçınılmaz gerçeğidir. Bu düşünceyle afetlerle ilgili her konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan Orhangazi Belediyesi arama kurtarma ekibimiz OBAK’ı güçlendirirken, öbür yandan hem kurum içi hem de vatandaşımıza yönelik eğitim çalışmalarını devam ettiriyoruz. Bu çerçevede personelimiz için bir eğitim çalışması düzenledik. Eğitim çalışmasında görevli arkadaşlarımız ayrıntılı bilgiler verdiler. Hiç afet olmayacakmış gibi yaşarken, yarın afet olacakmış gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.