Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ahmet Münir EREN 26.07.2024 11:00 Güncelleme: 26.07.2024 13:39

OpenAI "SearchGPT" adlı bir yeni arama motoru duyurdu

İsanbul, 26 Temmuz (Hibya) - OpenAI Perşembe günü, kullanıcılara "açık ve ilgili kaynaklarla hızlı ve zamanında yanıtlar" vermeyi amaçlayan SearchGPT adlı arama motorunun bir prototipini duyurdu.
OpenAI "SearchGPT" adlı bir yeni arama motoru duyurdu

Şirket, şu anda küçük bir kullanıcı grubuyla test edilen aracı "ChatGPT sohbet robotuna entegre etmeyi planladığını" açıkladı.

Açıklamaya göre söz konusu prototip ile OpenAI, kullanıcılara “daha doğal, sezgisel bir şekilde arama” ve “tıpkı bir sohbette yaptıkları gibi” takip soruları sorma sözü vererek tam da bunu yapmak için testler yapıyor.

OpenAI CEO'su Sam Altman Perşembe günü X'te yayınladığı bir yazıda “Bugünkünden çok daha iyi arama yapmak için yer olduğunu düşünüyoruz” dedi.

SearchGPT duyurusu, OpenAI'nin geçen Perşembe günü yeni bir yapay zeka modeli olan “GPT-4o mini”yi piyasaya sürmesinin ardından geldi. Yeni model, girişimin bugüne kadarki en hızlı ve en güçlü modeli olan ve Mayıs ayında yöneticilerle canlı yayınlanan bir etkinlik sırasında piyasaya sürdüğü "GPT-4o" ailesinden olacak. 

Microsoft tarafından desteklenen OpenAI'ye yatırımcılar tarafından 80 milyar dolardan fazla değer biçildi. 2015'te kurulan şirket, modellerini oluşturmak ve eğitmek için işlemcilere ve altyapıya büyük meblağlar harcadığı için para kazanmanın yollarını bulurken, üretken yapay zeka pazarının zirvesinde kalma baskısı altında.