Otomotiv Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 27.07.2024 14:00 Güncelleme: 26.07.2024 14:38

Opel'den yeni showroom konsepti

Opel, yenilikçi konsepte sahip bayi showroom'larında "Modern Alman" sloganıyla farklı bir ortam sunuyor ve elektromobiliteyi fiziksel ve dijital bir deneyim haline getiriyor.
Opel'den yeni showroom konsepti

Opel’in geçen yıl yenilenen ve elektrikli araçlar konusunda yeni “Şimşek Logosu”nu şimdi ise bir sonraki adımı olan Alman markası algısını artırma yolundaki adımları takip ediyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rebecca Reinermann, “Yeni showroomlar, Opel markası ve bayilerimizin her biri için ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil ediyor. Çünkü Opel bayilerimiz, marka ile müşteriler arasındaki belirleyici bir bağdır. Yenilikçi modellerimizi müşteri odaklı, modern ve temsili bir showroom görünümü ile sunarak marka değerlerini hayata geçiriyorlar. Yeni kurumsal kimlik sayesinde müşterilerimiz, bayilerimizde emin ellerde olduklarını anında hissedecekler. Müşteri odaklı bayilerimiz, basit ve net bir değişimi mümkün kılacak şekilde tasarlandı." şeklinde konuştu.

Bayi içindeki showroom, ziyaretçileri aynı derecede net ve odaklanmış bir düzenle karşılıyor. Burada her özel alanın kendine özgü bir işlevi bulunuyor. Showroomların merkezini odak noktası parlak Opel sarısı rengindeki estetik ve yalın tasarımlı bir alan oluşturuyor. "Keşif Merkezi" olarak adlandırılan bu alan, müşterilerin dinlenebileceği ve dijital geleceğin yanı sıra markanın köklü mirası hakkında daha fazla bilgi edinebileceği, benzersiz tasarımlı sandalyeler ile kanepelerden oluşan bir dinlenme alanı olarak işlev görüyor.

Opel modelleri, beyaz ve gri yüzeylerin önünde sergilenerek tasarımlarıyla öne çıkıyor. Araçların üzerlerindeki odaklı ışık panelleri, Opel modellerini çarpıcı bir şekilde ön plana çıkartıyor ve karakteristik Opel tasarımını vurguluyor. Müşteriler şarj seçenekleri ve avantajları hakkında, yerinde ve doğrudan bilgi alabilirken çalışanlarla konuşarak elektromobilite ile ilgili diğer sorularına yanıt alabiliyor.

Opel, Türkiye'deki tüm satış noktalarında da bu yeni tasarım diline göre dönüşümü büyük ölçüde gerçekleştirdi. 2024 yılı sonunda Türkiye'nin 7 bölgesinde bulunan 63 satış noktasında bu değişimi tamamlamayı hedefleyen Opel Türkiye, modern ve tutarlı bir marka deneyimi sunmak için çalışmalarına devam ediyor.