Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 00:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:33

Öntürk: Hedefimiz 2 halimizi uluslararası seviyelere getirmek

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremleri sonrası hallerin genel durumlarını iyileştirmek, hal esnafının daha sistemli çalışmasını sağlamak ve vatandaşların daha konforlu ve hijyenik ortamlarda alışverişlerini yapabilmesi için haller projesini hayata geçiriyor.
Öntürk: Hedefimiz 2 halimizi uluslararası seviyelere getirmek

Öntürk; Ağustos Ayı HBB Meclisinde, konuyla ilgili yaptığı detaylı açıklamada il genelinde pazar yerleri ve 2 hal yapımıyla ilgili çalışmaları başlattıkları bilgisini paylaştı.

Antakya ve İskenderun olmak üzere iki hal projesi hazırladıklarını dile getiren Başkan Öntürk “Antakya ile ilgili revize edilmesi gereken eski bir hal projesi var. Yapılmış ihaleyi revize ederek aynı firmayla hızlı bir şekilde projeyi devam ettireceğiz. İskenderun için de proje çıkmak üzere. Yer tespiti yapıp bu 2 bölgenin halini yapacağız. Hallerimizin durumu çok kötü. Hedefimiz bu 2 halimizi uluslararası seviyelere getirmek.” dedi.

Başkan Öntürk, yeni pazar yerleri kuracaklarını ve bu pazar yerlerinde üreticilerden doğrudan tüketicilere ürün sunacak alanlar oluşturacaklarını duyurdu.

Amaçlarının fiyat farklarını azaltmak olduğu belirten Öntürk; Samandağ’ın domatesi, Kırıkhan’ın kavunu, Hassa’nın üzümü gibi yerel ürünlerin bu pazar yerlerinde doğrudan satışa sunulacağını dile getirerek yeni pazar yerlerinin haftanın 7 günü açık olacağı bilgisini de verdi.