Kültür Sanat 04.01.2023 15:37

OCAK'TA BABYLON'DA

Açıldığı günden bu yana şehrin müzik anlayışını değiştirmesinin yanı sıra hem yerel hem de küresel müzik kültürünü yaşatan bir merkez haline getiren Babylon; Ocak ayında da müzik severlerin buluşma adresi olmayı sürdürüyor.
OCAK'TA BABYLON'DA

Açıldığı günden bu yana şehrin müzik anlayışını değiştirmesinin yanı sıra hem yerel hem de küresel müzik kültürünü yaşatan bir merkez haline getiren Babylon; Ocak ayında da müzik severlerin buluşma adresi olmayı sürdürüyor. Katılımcılarını farklı sesler, yeni fikirler ve yeni keşiflerle buluşturan Babylon, Ocak ayı boyunca; Türkçe rap sahnesinin yükselen seslerinden ŞAM, dark-wave sularında yüzen Kana Kana ve öncesinde synth-pop ve electronic rock ikilisi GOSS, 70’lerin Türkiye çıkışlı psikedelik rock, folk, funk ve Anadolu Pop parçalarını yeniden düzenleyerek oluşturmaya başladıkları kataloğa sonrasında 80’lerin ve 90’ların imza pop parçalarını da ekleyen “Turkish Edits” DJ’lerinden Schnell Schnell, DJ Fattish ve aksak’ın kabin başında olacağı “Turkish Edits Night”, Anadolu’nun zengin kültürel mirasını çağdaş ve evrensel bir yaklaşımla yorumlayan Mazlum Çimen & Anadorian Vol 1, Anadolu müziğini psikedelik ve folk acid türleriyle harmanlayan multi-enstrümanist Cem Yıldız, yeni albümü “Seslen Bana”nın ilk konseriyle müzisyen ve şarkı yazarı Esra Kayıkçı, kostümlerin ve dansın sahnede buluştuğu Vogue performanslarını Türkiye’de sürdüren Vogue Ball, Y2K Millennium Party ve Radyo Eksen Partisi’ni sahnesinde ağırlamaya hazırlanıyor. Ocak ayı programının biletleri Biletix ve Mobilet’te.

ŞAM // 12 Ocak Perşembe // 21:30

Türkçe rap sahnesinin yükselen seslerinden ŞAM, 12 Ocak’ta Babylon’a konuk oluyor. Ocak ayında dinleyicisiyle buluşacak yeni albümü “P.O.P Mixtape pt.III”ün ilk konseri olacak buluşmada ŞAM’a; D3, 2Run ve İstanbul Trip konuk olarak eşlik ediyor.

Rap camiasında ŞAM lakabıyla tanınan İstanbul doğumlu Şamil Oymak, küçük yaşlardan itibaren Türkiye’deki rap ve hip-hop kültürüyle iç içe. İstanbul Trip ve Kadıköy Acil gruplarında yer alarak Türkiye’nin birçok farklı şehrinde sahne alan ŞAM; ilk albümü “P.O.P Mixtape pt. I”i 2018, ikinci albümü “P.O.P Mixtape pt. II”yi ise 2019 senesinde yayımladı. İki albümünde yaptığı ortalıklarla da dikkat gelen sanatçıya bugüne kadar Xir, Seda Erciyes ve Cash Flow gibi isimler eşlik etti. Ocak ayında dinleyicisiyle buluşacak yeni albümü “P.O.P Mixtape pt.III” de ŞAM’ın P.O.P geleneğini üst seviyeye taşıyarak sürdürmeye hazır.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.

Kana Kana, Öncesi: GOSS // 13 Ocak Cuma // 21:30

Dark-wave sularında yüzen Kana Kana ve öncesinde synth-pop ve electronic rock ikilisi GOSS ile 13 Ocak akşamı Babylon’a konuk oluyor.

Müzisyen ve prodüktör Övünç Dan’ın solo projesi Kana Kana’nın tohumları 2015’te atıldı. Müziğini “Türkçe sözlü hafif gotik müziği” olarak tanımlayarak kendi kulvarını kendi yaratan Kana Kana; 2022’nin ilk aylarından yayımladığı çıkış albümü “Ölüler Hariç” ile yaşam, ölüm ve zaman üçlüsünü delik deşik ediyor. Karanlık hikayelerini ritmik müziğiyle harmanlayan Kana Kana, kendi tarzına buladığı cover’ları da çalarak performansını zenginleştiriyor.

Kadıköy çıkışlı synth-pop ve electronic rock ikilisi GOSS’un temelleriyse 2017 yılında atıldı. Serkan Serter’in gitarda ve Gözde Oktaş’ın davulda olduğu bir gruptan doğan GOSS; 2020’de synth-pop, dark-pop ve new wave türleri etkisindeki bestelerini yayımlayama başladı. İçlerindeki melankolik isyandan ilham alan ikili, bugüne kadar Deniz Tekin ile yaptıkları ‘İZ' dahil olmak üzere 9 tekli paylaştı. 9 Aralık’ta yeni parçası “Bul Beni”yi yayımlayan GOSS, bir yandan da kendi parçalarının akustik versiyonlarından oluşan kısaçaları “GOSS Akustik”ten tekliler yayımlamaya devam ediyor.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.

Turkish Edits Night // 14 Ocak Cumartesi // 20:30

70’lerin Türkiye çıkışlı psikedelik rock, folk, funk ve Anadolu Pop parçalarını yeniden düzenleyerek oluşturmaya başladıkları kataloga sonrasında 80’lerin ve 90’ların imza pop parçalarını da ekleyen “Turkish Edits” DJ’lerinden Schnell Schnell, DJ Fattish ve aksak; 14 Ocak’ta Babylon’da kabin başında olacak.

70’li yıllara ait Türkçe psikedelik rock ve folk parçalarına yaptıkları düzenlemelerle 2000’lerin ortalarında öne çıkan birçok DJ ve prodüktörün bir araya gelerek konseptleştirdiği “Turkish Edits”, 2015 yılında DJ ve prodüktör aksak’ın (Mehmet Koryürek) Soundcloud üzerinden kurduğu çatının altında toplanmaya devam etti. Kabus Kerim, Tutan, Cervus, FOC Edits, aksak, Discolog, Fattish, Mogul, Hey! Douglas, Grup Ses Beats, Macit Kimyacı, Yakuza, Kurt Adam, Schnell Schnell ve daha birçok DJ ve prodüktör; Barış Manço’dan Müzeyyen Senar’a, Erkin Koray’dan Neşe Karaböcek’e, Hümeyra’dan Moğollar’a kadar uzanan park çok sanatçının eserlerini kendi setlerinde düzenledi ve daha yeni müzik akımları içerisinde dans edebilecekleri formlara evirdiler. Todd Terje, Acid Pauli, Ricardo Villalobos gibi isimlerin de üretimleri arasına giren düzenleme türü; Burning Man, Dekmantel, Sonar, Primavera gibi festivallerdeki DJ setlerine ve radyo programlarına taşındı. “Turkish Edits” konsepti, İstanbul’un gece hayatında birçok önemli kulübün programının yanı sıra festivallerde de yer aldı.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.

Mazlum Çimen & Anadorian Vol1 // 19 Ocak Perşembe // 21:30

Anadolu’nun zengin kültürel mirasını çağdaş ve evrensel bir yaklaşımla yorumlayan Mazlum Çimen & Anadorian Vol 1.; 19 Ocak akşamı Babylon’da.
Vokalde Mazlum Çimen, piyanoda Tuluğ Tırpan, davulda Volkan Öktem, bas gitarda Eylem Pelit ve bağlamada Volkan Kaplan gibi Türkiye’nin önde gelen virtüözlerinden oluşan Anadolu etnik caz grubu Anadorian; yerel melodilerin ve tınıların, modern armonizasyonlar ve düzenlemerlerle birlikte daha geniş bir dinleyici kitlesinine ulaştırılması için yola çıktı. İlk albümleri “Vol 1.”i 9 Aralık’ta dinleyicisiyle paylaşan Anadorian, 19 Ocak’ta albümün ilk konseri için Babylon’a konuk oluyor.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.

Cem Yıldız // 20 Ocak Cuma // 22:00

Anadolu müziğini psikedelik ve folk acid türleriyle harmanlayan multi-enstrümanist Cem Yıldız ve konukları 20 Ocak akşamı Babylon’a konuk oluyor.

Modern zaman aşığı Cem Yıldız, İTÜ Konservatuarı’nda eğitim aldı. Orient Expressions ile başlayıp İnsanlar grubuyla devam eden müzik hayatı boyunca, solo projelerinden dizi ve film müziklerine uzanan geniş yelpazede bir kariyere sahip olan müzisyen; Acid Arab ile “Stil” ve “Ejma” parçalarındaki iş birliğiyle de ismini geniş kitlelere duyurdu. Montreux Caz Festivali’nden Sonar Barcelona’ya kadar Avrupa’da ve Türkiye’de birçok festivalde ve mekânda sahne aldı. Cem Yıldız, son albümü “Ben Uçarım Gökler Uçar”ı geçtiğimiz Nisan ayında dinleyicisiyle buluşturdu.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.

Esra Kayıkçı // 25 Ocak Çarşamba // 21:30

Müzisyen ve şarkı yazarı Esra Kayıkçı, yeni albümü “Seslen Bana”nın ilk konseriyle 25 Ocak akşamı Babylon’da sahnesinde.

Şarkıcı, şarkı yazarı, basçı ve arkeolog olan Esra Kayıkçı; kendi bestelerinden oluşan ilk albümü “Bozgun Hatıra”yı 2016 senesinde yayımladı. Aynı sene, Angelique Kidjo’nun jüri başkanlığını yaptığı Montreux Caz Vokal Yarışması’nda yarı finalist oldu. 2017’de Mike Stern, Randy Brecker ve Lenny White’ın jürisinde olduğu Made In NY Caz Yarışması’nda solo vokal kategorisinde birinciliği alarak Tribeca Performing Arts Center’da sahne aldı. Kayıkçı’nın Kasım ayında New York’ta verdiği konserlerinin ardından, birçok şarkı yazarının eserlerinin de yer aldığı yayımlanmak üzere olan ikinci albümü “Seslen Bana”ın ilk konserinde buluşuyoruz.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.

Vogue Ball // 26 Ocak Perşembe // 15:00

Kostümlerin ve dansın sahnede buluştuğu Vogue performanslarını Türkiye’de sürdüren Vogue Ball, üçüncü etkinliği için 26 Ocak’ta Babylon’da buluşuyor.
1980’lerde ortaya çıkan Vogue kültürünü 2019’dan beri Türkiye’de devam ettiren DansFabrika; “Türkiye’deki ilk Vogue Ball”u gerçekleştirdi ve 2022’de ilk “Major Vogue Ball” etkinliğini yaptı. Katılımcılarını bir masal dünyasına davet eden Vogue Ball’a, filmlerden ilhamla performanslar yapacak yarışmacılar olarak ya da sadece bu masal dünyasının izleyicisi olarak katılınabiliyor. “All American Runway”, “European Runway”, “Best Dressed”, “FQ Realness”, “Old Way OTA”, “New Wat OTA”, “Hands Performance”, “Arms Control”, “BQ Vogue Femme”, “FF Performance”, “Kill The Vogue Beat”, “Lip Sync”, “Tag Team Performance” ve “Best Drag Makeup” kategorilerindeki özel performanslarla dolu bir gecede Babylon’da buluşuyoruz.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.

Y2K Millennium Party // 27 Ocak Cuma // 21:00

Milenyum kuşağı Babylon’da zaman yolculuğuna çıkıyor ve 27 Ocak Cuma akşamı Y2K

Millennium Party’de dans pistinde buluşuyor!

Pop rock’tan hip-hop’a, rap’ten nu-metal’e, R&B’den disco’ya türler arasında geçiş yapacağımız 2000’lere geri dönüyoruz. Ev sahipliğini Daddy-E ve dear darling’in yaptığı gecede; Eminem, M.I.A., Justin Timberlake, Rihanna, Kelly Rowland, Timbaland, Missy Elliott, TLC, Gwen Stefani, Fergie, Busta Rhymes, Kelis, Linkin Park, OutKast, The White Stripes, Arctic Monkeys, Yeah Yeah Yeahs, Franz Ferdinand, Moby, Wu Tang Clan, Amy Winehouse ve Robbie Williams gibi isimlerle 2000’li yılların başında dans ediyoruz.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.

Radyo Eksen Partisi // 28 Ocak Cumartesi // 21:00

İçlerinden geldiği gibi çalan Radyo Eksen DJ’leri, 28 Ocak Cumartesi gecesi Radyo Eksen Partisi için setin başına geçiyor.

Radyo Eksen DJ’leri Gülşah Güray, Gülşah Turgut, Güven Yıldız ve Nikki Wild; indie rock’tan ska’ya, punk’tan hip-hop’a uzanan sınırsız seçkileriyle katılımcıları geç saatlere kadar dans pistinde tutmayı garanti ediyor.

Etkinliğin biletleri Biletix ve Mobilet’te.