Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 11:00 Güncelleme: 25.08.2024 14:18

NYT: ABD ve İngiltere uydu görüntülerini Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etti

Amerikan The New York Times gazetesinin kaynaklara dayandırdığı haberine göre, ABD ve İngiltere, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin işgalinin ardından Rus takviye birliklerinin intikalini takip etmek amacıyla Ukrayna'ya Kursk bölgesine ilişkin uydu görüntüleri ve diğer bilgileri sağladı.
NYT: ABD ve İngiltere uydu görüntülerini Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etti

Haberde şu ifadelere yer verildi: “Saldırıdan birkaç gün sonra ABD ve İngiltere Ukrayna'ya uydu görüntüleri ve Kursk bölgesiyle ilgili diğer bilgileri sağladı. Böylece komuta kademesi Ukrayna birliklerine saldırabilecek Rus takviye güçlerinin transferini daha iyi takip edebilecek ya da Ukrayna'ya olası kaçış yollarını kesebilecekti.”

Rusya Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov, 6 Ağustos sabahı saat 5:30'da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birliklerinin Kursk bölgesindeki toprakları ele geçirmek için bir saldırı başlattığını, ancak ilerlemelerinin durdurulduğunu söylemişti.

Kursk bölgesindeki operasyonun düşmanın yenilgiye uğratılması ve devlet sınırına ulaşılmasıyla tamamlanacağını vurgulayan Rusya Savunma Bakanlığı 24 Ağustos'ta, Kursk bölgesindeki çatışmalar sırasında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri 5.500'den fazla insan, 71 tank ve 11 MLRS fırlatıcısını kaybettiğini iddia etti.