Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.08.2024 17:00 Güncelleme: 28.08.2024 20:02

Nüfus müdürlükleri KPSS Ön Lisans sınavına girecek adaylar için açık tutulacak

Kamu Personel Seçme Sınavı Ön Lisans Sınavı'na (2024-KPSS Ön Lisans) girecek adayların ihtiyaç duyacakları belgeleri alabilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri 1 Eylül'de açık olacak.
Nüfus müdürlükleri KPSS Ön Lisans sınavına girecek adaylar için açık tutulacak

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, 1 Eylül’de uygulanacak 2024-KPSS Ön Lisans Sınavı’na girecek adaylardan; kimlik kartını kaybeden, kimlik kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki il/ilçe nüfus müdürlükleri; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 1 Eylül Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak.

Sınav günü nüfus müdürlüğüne başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinde yer alan ilgili sınavın başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Nüfus müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “geçici kimlik belgesi” düzenlenecek.

Adaylar, nüfus müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya  fotoğraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebilecek.