Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.08.2024 18:00 Güncelleme: 28.08.2024 19:57

Nilüfer Belediyesinin temizlik çalışmaları sürüyor

Nilüfer Belediyesi, rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra, her gün iki mahallede ayrıca kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı.
Nilüfer Belediyesinin temizlik çalışmaları sürüyor

Nilüfer Belediyesi, rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra, 26 Ekim tarihine kadar 38 mahallede mevki temizliği yapacak.

Ataevler ve Çamlıca Mahallelerinde 24 Ağustos Cumartesi günü başlayan çalışmalar Barış ve Konak mahallelerinde devam etti. Mevkiciler; kamyon, kepçe, kamyon, konteynır yıkama makinesi, çöp ve süpürge aracıyla mahallelerde hummalı bir çalışma gerçekleştirdi.

Ekipler, cadde ve sokaklarda yer alan çöp konteynerlerini de iş makinaları ile boşaltılıp ardından dezenfekte etti. Mahalle aralarında atıl durumda olan kullanılmayan eşya atıkları da toplandı. Çalışma kapsamında ayrıca süpürge aracıyla asfalt temizliği ve kaldırım üstü yabani ot temizliği de yapıldı.

Çalışmalar merkezi mahalleler ve Fadıllı, Gölyazı ve Akçalar gibi diğer kırsal  mahallelerde de her hafta çarşamba ve cumartesi günleri devam edecek. Böylece, temizlik çalışmaları kapsamına alınan mahalleler, iki ayda bir ekipler tarafından detaylı bir şekilde temizlenmiş olacak.