Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.08.2024 08:00 Güncelleme: 26.08.2024 08:08

Netanyahu Hizbullah'a yönelik saldırıların hikayenin sonu olmadığını söyledi

Benjamin Netanyahu, iki tarafın Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana en ağır ateşi açmasının ardından, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah roketlerini hedef alan İsrail hava saldırılarının "hikayenin sonu olmadığı"nı vurguladı ve topyekün bir bölgesel çatışma olasılığına ilişkin korkuları arttırdı.
Netanyahu Hizbullah'a yönelik saldırıların hikayenin sonu olmadığını söyledi

İsrail başbakanı yoğun çatışmaların ardından, eğer varsa, ne tür bir eylem planlandığını belirtmedi ancak İsrail'in hamlelerinin “kuzeydeki durumu değiştirmeye” yönelik olacağını öne sürdü.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) 100 savaş uçağıyla yedi saat boyunca gerçekleştirdiği sortilerde Lübnan içindeki 40'tan fazla hedef noktayı vurdu. Hizbullah İsrail'e yüzlerce roket ve insansız hava aracı fırlattı.

Netanyahu'ya göre bu saldırılarda “tamamı İsrail'in kuzeyindeki Celile'de yaşayan vatandaşlarımıza ve kuvvetlerimize saldırmak üzere tasarlanmış binlerce kısa menzilli roket imha edildi”.

Ayrıca IDF'nin, “Hizbullah'ın ülkenin merkezindeki stratejik bir hedefe fırlattığı tüm insansız hava araçlarını engellediğini” söyledi.

Netanyahu hedefin adını vermedi ancak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah bu hedefi Tel Aviv'in hemen dışındaki “İsrail topraklarının 110 km içindeki bir askeri istihbarat üssü” olarak tanımladı ki bu da Mossad casusluk teşkilatına ve Birim 8200 elektronik gözetleme bölümü gibi askeri istihbarat kurumlarına ev sahipliği yapan Glilot askeri üssüne açık bir gönderme.