Yerel Yönetimler Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.09.2024 17:00 Güncelleme: 01.09.2024 12:35

Müzikal belgesel 'Kemal' Osmangazi'de sahnelendi

Osmangazi Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, müzisyen ve tarih anlatıcısı Pınar Ayhan tarafından hayata geçirilen 'Kemal' adlı müzikal belgeseli Osmangazililerle buluşturdu.
Müzikal belgesel 'Kemal' Osmangazi'de sahnelendi

Osmangazi Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yılında çok özel bir etkinliğe imza attı. Müzisyen ve tarih anlatıcısı Pınar Ayhan’ın sesi ve sunumuyla hayata geçen ‘Kemal’ adlı müzikal belgesel, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda sahnelendi.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşam öyküsünü anlattığı belgesel niteliğindeki ‘Kemal’ ile Bursa izleyicisiyle buluşan Pınar Ayhan, salonu dolduran yüzlerce kişiyi tarih yolculuğuna çıkarttı.

Müzikal belgeselde, Atatürk’ün hayatına dair video görüntülerinin yanı sıra mektuplardan alıntılar ve çeşitli fotoğraflar barkovizyon aracılığıyla izleyiciye sunuldu.

Pınar Ayhan, piyano, viyolonsel, perküsyon, bağlama ve klarnet gibi enstrümanlardan oluşan bir orkestra eşliğinde güçlü sesiyle anlattığı öykülerin şarkılarını ve türkülerini de seslendirdi.