Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.06.2024 18:00 Güncelleme: 25.06.2024 14:55

Muğla Valiliği'nden piroteknik madde açıklaması

Muğla Valiliği, yangın riski oluşturduğu sebebiyle izinsiz şekilde havai fişek, dilek balonu, torpil ve diğer piroteknik maddelerin kullanımını yasakladı.
Muğla Valiliği'nden piroteknik madde açıklaması

Muğla İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunca yapılan toplantıda yangın risk ve hassasiyetinin arttığı yaz aylarında Muğla'da nişan, düğün, uğurlama, resmi ve milli bayramlar, çeşitli açılış, kutlama ve organizasyonlarda, özel günlerde havai fişek, dilek balonu, torpil  ve diğer piroteknik maddelerin izinsiz ve mevzuata aykırı şekilde kullanılmasının başta ormanların yanarak yok olmasına ve halkın can ve mal güvenliğinin zarar görmesine sebep olduğu açıklandı.

Bu nedenle komisyon kararı olarak 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 9., 11. ve 66. maddeleri gereğince Muğla genelinde vatandaşların can ve mal güvenliği ile ormanları korumak amacıyla yangına sebebiyet verebilecek piroteknik(havai fişek, dilek balonu, maytap, torpil, kızkaçıran, tabanca mantarı, işaret fişeği, roma kandili, her türlü maytap gibi) maddelerin mevzuata aykırı olarak izinsiz şekilde alımı, satımı, kullanılması ve bulundurulmasının yasaklandığı duyuruldu.