Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 28.06.2024 19:00 Güncelleme: 28.06.2024 14:36

MSB: Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklere havan atışı yapan teröristlerin, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladığını açıkladı.
MSB: Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristler ormanları yakmaya başladı

Bakanlıktan yapılan açıklamada Irak’ın kuzeyinde kaçacak delik bulamayan PKK’lı teröristlerin ormanları yakmaya başladığı belirtilerek, “Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başladı.” denildi.

Açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere ve meskun mahallere yönelik hassasiyetini bildikleri için hem köylüleri kalkan yapan hem de gizlenebilmek için ormanları ateşe veren teröristler, yıllardır yaptıkları gibi Irak kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalışıyor. PKK'lı teröristler, ateşe verdikleri yerlerde de yerel halkı ‘Türk Silahlı Kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu ormanlar yandı.’ şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalışıyor.” ifadelerine yer verildi.

Teröristlerin aynı zamanda girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin canlarını ve mallarını tehlikeye attığı kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“Terör örgütü ne yaparsa yapsın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya olan hassasiyeti devam edecek. Teröristler ise Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak.”