Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 09:00 Güncelleme: 25.08.2024 14:21

Meta: Biden ve Trump'ı hedef alan İranlı hackerlarla bağlantılı WhatsApp hesapları bulundu

Meta Cuma günü yaptığı açıklamada, Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump ile ilişkili yetkilileri hedef alan İranlı bir hack grubuyla bağlantılı WhatsApp hesaplarından oluşan "küçük bir kümeyi" engellediğini duyurdu.
Meta: Biden ve Trump'ı hedef alan İranlı hackerlarla bağlantılı WhatsApp hesapları bulundu

Şirket bir blog yazısında, sahte WhatsApp hesaplarının, Google gibi diğer teknoloji şirketlerinin daha önce “İran devlet destekli siber casusluk aktörü” olarak tanımladığı APT42 adlı İranlı tehdit aktöründen kaynaklanıyor gibi göründüğünü söyledi.

Grup çeşitli aktivistleri, sivil toplum örgütlerini, medya kuruluşlarını ve diğerlerini hedef almıştır.

Meta, planın “Başkan Biden ve eski Başkan Trump yönetimleriyle ilişkili olanlar da dahil olmak üzere siyasi ve diplomatik yetkilileri ve diğer kamu figürlerini” istismar etmeyi amaçladığını söyledi. Kampanya ayrıca İsrail, Filistin, İran ve İngiltere'deki insanları da hedef aldı.

Meta, güvenlik ekibinin, belirsiz sayıda kullanıcının sahte WhatsApp hesaplarından aldığını bildirdiği şüpheli mesajları analiz ettikten sonra APT42'nin katılımını tespit edebildiğini söyledi.

Meta blog yazısında “Bu hesaplar AOL, Google, Yahoo ve Microsoft'un teknik desteği gibi davranıyordu” dedi. “APT42 tarafından hedef alınan kişilerden bazıları, uygulama içi raporlama araçlarımızı kullanarak bu şüpheli mesajları WhatsApp'a bildirdi.”