Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ekonomi Servisi 28.04.2024 14:50

Meksika Turizm Bakanı'ndan Ranchero'ya ödül

Şehrin Meksikalısı Ranchero, 2010 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne de alınan binlerce yıllık Meksika mutfağını, ülkemizde yıllardır başarıyla temsil ediyor.
Meksika Turizm Bakanı'ndan Ranchero'ya ödül

Meksika mutfağıyla ilk kez tanışanların hayran kaldığı Ranchero, sunduğu lezzetleriyle okyanus ötesinden gelen Meksikalıları bile şaşırtıyor. Ranchero’da kendi ülkelerinin yemeklerini deneyimleme fırsatı bulan Meksikalıların ortak yorumu; “Orada nasılsa, burada da aynısı. Hatta çok daha iyisi” şeklinde oluyor. Binlerce yıllık gastronomi kültürünü başarıyla temsil eden mekan, bu başarısını Meksikalı Bakan’ın elinden aldığı ödülle de taçlandırdı. 

Aşktan doğan restoran, Meksika’yı Türkiye’ye taşıyor

Türkçe karşılığı “Meksika yerlisi” anlamına gelen Ranchero, Tanyeri Gonzalez ailesi tarafından işletiliyor. Mekanın kuruluşu aslında, 1970’li yıllara kadar uzanıyor. Zonguldaklı Rıza Tanyeri ile Meksikalı Patricia Gonzalez’in, dil eğitimi için geldikleri İngiltere’de ilk görüşte birbirlerine aşık olup Meksika’da evlenmeleriyle başlayan aşk hikayesinden, 2005 yılında Ranchero Restaurant doğdu. Şehrin Meksikalısı Ranchero, İstanbul’da Suadiye, Nişantaşı, Fişekhane ve Ataşehir, Ankara’da ise Maidan, Atakule, One Tower ve Armada şubeleriyle hizmet veriyor.