Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 14:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:38

Mamak Belediyesi'nden 'Mamak Belediyesi hayvanları ölüme terk ediyor' iddiasına yanıt

Mamak Belediyesi, sosyal medyada yer alan ve "Mamak Belediyesi hayvanları ölüme terk ediyor" şeklinde yapılan paylaşımlar üzerine Kutludüğün Hayvan Barınağı'nda inceleme başlattı.
Mamak Belediyesi'nden 'Mamak Belediyesi hayvanları ölüme terk ediyor' iddiasına yanıt

Mamak Belediyesi, sosyal medyada yer alan ve “Mamak Belediyesi hayvanları ölüme terk ediyor” şeklinde yapılan paylaşımlar üzerine Kutludüğün Hayvan Barınağı’nda inceleme başlattıklarını duyurarak şu açıklamayı yaptı:

"Yapılan incelemeler sonucunda, görevlerini yerine getirmeyen sorumlu personel hakkında yasal işlem başlatılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız. Bir haberde yer alan ve sosyal medyada hızla yayılan görüntüler üzerine harekete geçen Mamak Belediyesi, verilen talimatlara rağmen Kutludüğün Hayvan Barınağı'ndaki sorumluların görevlerini yerine getirmediğini ve bu durumun hayvanların yaşam koşullarını olumsuz etkilediğini tespit etmiştir. Talimatlara ve yönetmeliklere uymayan personel hakkında soruşturma başlatılmış olup, soruşturma süreci boyunca ilgili personelin görevden uzaklaştırılacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz."