Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 17:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:28

Malatya Büyükşehir Belediyesi rezerv yapı alanları ile ilgili haftalık toplantılar yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi rezerv yapı alanları ile ilgili kurum ve kuruluşlarla haftalık toplantılar gerçekleştiriyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi rezerv yapı alanları ile ilgili haftalık toplantılar yapıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Şubat 2023 depremleri ile ağır hasar alan Malatya’da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edilen yerlerde yapılan çalışmalarda görev alan kurumlar arasında eşgüdüm sağlamak amacıyla Mayıs ayından bu yana değerlendirme toplantıları düzenleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi koordinesinde ilgili Genel Sekreter Yardımcısı Başkanlığında yapılan değerlendirme toplantılarına; rezerv alan çalışmalarında sorumlulukları ve görev alanları olan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), GEDAŞ, Yeşilyurt ve Battalgazi İlçe Belediyeleri, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ve Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanlığı yetkilileri katılıyor.

Toplantılarda, her bir rezerv alanındaki sorun ve sıkıntılar değerlendirilerek, süreç yakından takip ediliyor.

Bu süreçte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı olarak ilan edilen 49 alandan tahliyesi ve yıkımı büyük ölçüde tamamlanan 22’sinde TOKİ Başkanlığı ve Emlak Konut GYO tarafından yapım ihalesi işlemleri tamamlanarak inşaat çalışmalarına başlandı.

Geri kalan 12 alanda ise Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından uygulama projeleri tamamlanarak ihalesi yapılmak üzere TOKİ Başkanlığı’na gönderildi.