Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.07.2024 12:00 Güncelleme: 05.07.2024 13:08

Londra'da işlem gören hisse senetleri Avrupa piyasalarını yukarı taşıdı

İstanbul, 5 Temmuz (Hibya)-Bölgede önemli bir olay olan Birleşik Krallık genel seçimleri, Cuma günü Londra'da listelenen hisse senetlerinin Avrupa piyasalarına öncülük etmesiyle dikkat çekti.
Londra'da işlem gören hisse senetleri Avrupa piyasalarını yukarı taşıdı

Pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi sabah erken işlemlerde yüzde 0,3 yükseldi. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi, yatırımcıların seçim sonuçlarına tepki göstermesiyle yüzde 0,2'den fazla tırmandı.

Cuma günü yatırımcıların aklındaki en önemli haber, muhalefetteki İşçi Partisi'nin büyük bir parlamento çoğunluğu kazanarak 14 yıl sonra iktidardaki Muhafazakârları yerinden ettiği Birleşik Krallık genel seçimleriydi.

Cuma günü, tüccarların İşçi Partisi'nin galibiyet haberine tepki göstermesiyle yaklaşık yüzde 1 yükselen FTSE 350 ev eşyaları ve ev inşaatı endeksi üzerinde kayda değer bir etki görüldü.

Sektördeki bireysel hisselere bakıldığında Persimmon hisseleri yüzde 2,9 yükselirken, Taylor Wimpey, Barratt Developments ve Bellway yaklaşık yüzde 2 artış gösterdi.

Cuma sabahı erken saatlerde, İşçi Partisi, giden Başbakan Rishi Sunak'ın yenilgiyi kabul etmesiyle tek başına iktidar olmak için gereken barajı geçti. Merkez sol İşçi Partisi'nin lideri Keir Starmer ülkenin bir sonraki başbakanı olacak ve erken saatlerde zaferini ilan etti. Analistler İşçi Partisi'nin zaferinin, özellikle konut inşası konusunda Birleşik Krallık piyasalarını zaman içinde canlandırmasını bekliyor.