Kültür Sanat Kaynak: Mustafa Ercan ORTAÇ 11.04.2024 07:00

Lider Kadınlar Summit ile Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar

Kadınlardan ilham alıp kadınlara ilham vermek üzere hayatın farklı kesimlerinden lider kadınların varlıklarındaki yaratıcı gücü nasıl kullandıklarını konuştuğu Lider Kadınlar Summit 1 Nisan 2024'te GoodSpaces 42 Maslak'ta gerçekleşti.
Lider Kadınlar Summit ile Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar

Lider Kadınlar Summit’te hikayeleriyle ilham veren Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Prof. Dr. Bengi Semerci, Gamze Cizreli, Dilara Koçak, Zehra Öney, Defne Samyeli, Ece Vahapoğlu, Hande Kazanova, Pınar Aylin ve Belgin Aksoy konuşmalarını Nevşah Fidan Karamehmet moderatörlüğünde yapmak üzere buluştular. Tüm gelirinin Mor Çatı Derneği’ne bağışlandığı etkinlik Carrefoursa, Chicolatte, Goodspaces, House of Kamer, Kotex, Pelit ve Zip Finansman sponsorluklarıyla gerçekleşti. 

Zirve, farklı alanlarda, farklı hayatlardan ve hikayelerden örnek vererek tüm kadınlara yönelik destekleyici, teşvik edici ve hedeflerine sonuna kadar inanarak, onların kendi güçlerinde kalmalarını sağlanmasına örnek olacak konuşmaların yapılması amacıyla Nevşah Fidan Karamehmet’in açılış konuşması ile başladı. Ardından Gamze Cizreli ile devam etti ve kendinin geçmişten bugüne nasıl geldiğini ve bir kadın olarak zaman zaman yaşadığı zorluklarla nasıl bahsettiğini paylaşmasıyla devam etti.“Kendinize ayna tutup güçlü olduğunuz yönün üstüne gidin, bir insan her alanda iyi olmak zorunda değil” diyerek tüm kadınlara ve gençlere seslendi.  Hemen sonrasında Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan konuşmasını gerçekleştirerek Türkiye’deki cinsiyet kalıplarına ve bunların etkilerine değindi. Artık erkekler için uygulanan pozitif ayrımcılığa son verilmesi gerektiğine inandığını belirterek “kadınların içine çekilmeye çalıştıkları kalıplar olabiliyor bunlardan kurtulmalı” dedi. Sonrasında konuşmacı olan Prof. Dr. Bengi Semerci ise konuyu, uzmanı olduğu yönden ele alıp, kız ve erkek çocuklarının yetiştirilme şekillerinin önemine ve kız çocuklarının eğitim hakkının kullandırılmasının gerekliliğine değindi. Konuşmalar Dilara Koçak’ın sözleriyle devam etti ve günümüzde estetik çağın toplum ve kadınlar üzerinde bulunan yoğun etkilerinden, görselliğin bir çok konu önüne geçerek kadınlar üzerinde bulunan görsel baskılarından bahsetti. Ardından konuşan Ece Vahapoğlu motivasyonun içten başladığını ve ancak o zaman kendindeki enerjinin ve aura’sının dışarı yayılacağının önemini belirtti ve spor disiplinin ancak bir rutin üzerine kurulması gerektiğini, eğer kişi isterse her koşulda da bunu gerçekleştirebileceğini ekledi. Zirve’nin sonraki konuşmacısı olan Defne Samyeli ise kadınların yaratıcı gücünün çocukluğundan itibaren  başladığını ve yaşla birlikte bu gücün artarak büyüdüğüne değindi. Konferansın bir diğer konuşmacısı olan Yeşim Salkım sahneye çıkarak yaşadığı zor günlerden çocuklarının yardımıyla çıktığından ve her şeye rağmen hayatın, anne olmanın çok kıymetli olduğunu belirtti ve varolan tüm kadınlardaki güzellikleri görmeyi tercih ettiğini ve onlara bakıp 'birlikte çok güzeliz' dediğinden beri hayatın çok daha şahane olduğunu söyledi. Hande Kazanova ve Pınar Aylin'de tüm kadın ve gençlere yönelik tecrübe ve çalışmalarıyla ilgili konuşmalarıyla sahnede yer aldı.

Son olarak kapanış konuşmasını yapan Nevşah Fidan Karamehmet  “kadının, toplumsal yeri, yönetim gücü, kabiliyetleri ve anaerkil toplumun önemini konuştuğumuz, tüm kadınlara ilham olmasını hedeflediğimiz Lider Kadınlar Summit’e katılan tüm konuşmacılarımıza çok teşekkür ediyoruz 'dedi. Nevsah Institute ile birlikte Zirve'yi gerçekleştiren GRU Danışmanlık Kurucusu ve Ajans Başkanı Gülten Ramazanoğlu ise 'Mor Çatı Derneği yararına yapılan bu organizasyona başta sponsorlarımız olmak üzere tüm konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Topluma fayda sağlamak amacıyla şirketlerimizle elele yaptığımız bu Zirve'nin amacına ulaşmasına çok mutluyuz. Bundan sonrada toplumsal fayda sağlamak amacıyla tüm çalışmalarımıza aynı hassasiyet ve yaklaşımla devam etmek ana hedefimizdir.' diyerek Mor Çatı Derneği tarafından sunulan teşekkür sertifikalarını almasıyla Zirve sonlandı. 

İlki gerçekleştirilen Lider Kadınlar Summit, İstanbul'da tekrarı yapılmak üzere Londra, Amsterdam, Paris ve Köln’deki zirveler ile devam ediyor olacak.