Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 29.08.2024 15:00 Güncelleme: 29.08.2024 15:49

Avrupa ekonomik veriler ve teknoloji sektörüyle yükseldi

Yatırımcıların bölge genelinden gelen ekonomik verilere odaklanması ve Çarşamba günkü Nvidia kazanç açıklamasının ardından teknoloji sektörünü değerlendirmesiyle Avrupa piyasaları Perşembe günü yükselişle açıldı.
Avrupa ekonomik veriler ve teknoloji sektörüyle yükseldi

Pan-Avrupa Stoxx 600 yüzde 0,14 yükselirken, büyük bölgesel borsalar karışık seyretti. Kimya sektörü hisseleri yüzde 0,46 değer kazanırken, petrol ve gaz hisseleri hafifçe geri çekildi. Bu durum Stoxx 600'ün Çarşamba günü yükselişle kapanmasının ardından geldi.

Avrupa'da veri cephesinde, İspanya ve Almanya'dan Ağustos ayı enflasyon verileri gelecek. Euro bölgesi ekonomik duyarlılık verileri de Perşembe günü bekleniyor.

Yatırımcılar, yapay zekanın ağır topu Nvidia'nın son çeyrek sonuçlarını açıklamasının ardından teknoloji sektörünü yakından izledi. Yapay zeka yonga üreticisi beklentileri aştı ve devam eden çeyrek için beklenenden daha güçlü bir kılavuz yayınladı, ancak tüccarlar daha güçlü bir artış bekliyorlardı.

Nvidia hisseleri, kazanç açıklamasının ardından uzatılmış işlemlerde düştü. Yatırımcılar, daha geniş teknoloji, yapay zeka ve çip sektörüne herhangi bir yayılma olup olmadığını izleyecek. 

Asya-Pasifik piyasaları Perşembe günü geri çekildi ve teknoloji sektörü bazı bölgesel endeksleri sürükledi. ABD vadeli işlemleri Çarşamba günkü kayıp seansının ardından karışık bir seyir izledi.