Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 14:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:28

Konya Büyükşehir Taş Bina'da Kızılelma söyleşisi yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Taş Bina Dijital Tanıtım Merkezi'nde sergilenen "Öncü Bir Fotoğrafçı Medine Müdafii Fahreddin Paşa Hatıralar Sergisi" kapsamında Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından "Kızılelma" söyleşi düzenlendi.
Konya Büyükşehir Taş Bina'da Kızılelma söyleşisi yapıldı

Konuşmasına, Kızılelma’nın tanımını yaparak başlayan Prof. Dr. Afyoncu, “Türk büyüklüğünün ilahi bir gayenin timsali olan Kızılelma, Türk’ün dünyada var olma ve dünyaya yön vermesinin adıdır. Kızılelma dünya hakim olmanın sembolüdür. Bu ülkü terk edildiği zaman Türk milleti ölmeye başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Türkiye şu anda sessiz bir devrim yaşadığını kaydeden Prof. Dr. Afyoncu, “Bu devrim 500 yıl sonra bütün İslam dünyasında ilk defa askeri bir teknolojide öncü konuma geldik. Biz bunu zamanında Fatih’in toplarıyla yapmıştık. Topu biz icat etmedik ama topu bir savaş aleti haline getiren Türkler oldu. Şu anda da Türkler silahlı ve silahsız insansız hava araçlarıyla bu teknolojiyi dünyanın en iyi kullanan ve üreten ülkelerinden birisi haline geldi. Türkiye insansız uçağı üreten ülkelerden birisi oluyor ve bu sene de seri üretimi başlayıp yavaş yavaş envantere girecek. Yani Kızılelma Türk’ün muhayyelesini (düşsel) tekrar tarih sahnesine sokacak” diye konuştu.