Kitap Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.08.2024 17:00 Güncelleme: 21.08.2024 10:29

Kendimi Buldum: Arketiplere Dönüşüm kitabı raflarda yerini aldı

Eğitmen, girişimci ve Jung koçu Selmin Gök'ün ilk kitabı "Kendimi Buldum: Arketiplere Dönüşüm" raflarda yerini aldı.
Kendimi Buldum: Arketiplere Dönüşüm kitabı raflarda yerini aldı

Gök, Jungiyen psikolojinin temel kavramlarından olan arketipleri, 12 Liderlik arketipine dönüştüren Carol S. Pearson’dan ilham alırken kitapta “Gezgin, Masum, Yetim, Fedakar, Savaşçı ve Sihirbaz” arketipleri mercek altına alınıyor. Kitapta, sürekli iyileşme ve gelişme yolunda rehber görevi üstlenen bu arketiplerin, insanlara güç katan aydınlık yönleri ve gücünü azaltan karanlık yönleri hikayelerle açıklanıyor. Kitap, bireylerin içsel kahramanlarını ortaya çıkarmayı amaçlarken iş dünyasındaki profesyonellere de liderlik yeteneklerini geliştirmeleri için bir rehber olabiliyor.

Ayrıca kitap, bireyin içsel çatışmaları ve dış dünyadaki zorluklar karşısında hangi arketipi seçmesi gerektiği konusunda bir kılavuz niteliği taşırken, okuyucuya hayatın kritik dönemeçlerinde hangi içsel güçlerin devreye girebileceğini gösteriyor.

Selmin Gök, yirmi dört yıl boyunca kurumsal dünyada ve bireysel danışmanlık alanında edindiği tecrübeleri “Kendimi Buldum: Arketiplere Dönüşüm” kitabında bir araya getirdi. Kendi dönüşüm hikayesini ve arketiplerin yaşamına etkilerini paylaşan Gök, etkilere örneklerle değindi.

Gök, bu kitap için “İnsanlar arketipleri yani içsel rehberlerini daha erken yaşlarda öğrensin; daha fazla insan, bilinçdışında yer alan kaynakları bilincine getirsin ve güce dönüştürsün. Hayatının öğleden sonrasını yaşayanlar, yolculuğunun aydınlıklarını artırarak yoluna keyifle devam etsin istedim.” dedi.