Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Ali Naki ÖZKAN 26.03.2024 16:22

Kendi enerjisini üreten çevreci bir İstanbul mümkün

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Hülya Kavuzlu, projelerini paylaşmak ve İstanbul'u, kentin çevre politikalarını, olması gereken doğa uyumlu şehir planlamasını konuşmak için TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ı ziyaret etti. Kavuzlu ayrıca TEMA Vakfı çalışmalarına destek sağlamak üzere cemiyet hayatının ünlü isimlerinin bir araya geldiği, Figen Babaoğlu ve Esra Öztürk'ün Pera Palas Hotel'de düzenlediği iftar yemeğine katıldı.
Kendi enerjisini üreten çevreci bir İstanbul mümkün

Üreten ve kendine yeten bir İstanbul hedeflediklerini belirten Başkan adayı; “Biz siyaset üstüyüz, belediye hizmetleri insan ve doğa odaklı olmalıdır. Belediyeler siyaset meydanı değil, hizmet sahasıdır. Toplumu oluşturan tüm bireylere her daim koşulsuzca hizmet üretmeli ve götürülmelidir. Bir İstanbul sakini olarak biliyorum ki şehrin kendine has meseleleri ve sorunları var. Çevremizi ve geleceğimizi korumak da en önemli odağımız. Sn.Figen Babaoğlu ve Sn. Esra Öztürk’e nazik davetleri için teşekkür ediyorum, elde edilen gelirin TEMA Vakfı’na bağışlanacağı yemekte zarif bir organizasyonun güzelliğini yaşadık. Nazik davetleri için teşekkürlerimi sunuyorum” Dedi.

Sözlerine; “Sayın TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız ile kendi enerjisini üreten bir İstanbul’u mümkün kılacak projelerimizden bahsettik. Birlikte İstanbul için çalışacağız ve doğamızı koruyacak adımları atacağız. Toplumun beklentilerini maksimum seviyede karşılayan çevreci ve doğal yaşam için farkındalık programlarını arttıracağız. Çevre koruyucu faaliyetlerde ve yenilikçi üretim çeşitliliği ile hizmet üretimi sunacak olan belediyemizde tüm İstanbul halkımız hem aktif olacak hem de belediyemizin hizmetlerden maksimum faydalanacaktır. Üreten İstanbul’un çevreci yaşamı teşvik etmesi en önemli faydasıdır. Tüketimin verime dönüştürülmesi için çalışacağız. İstanbul hepimizin” diye devam eden Kavuzlu Çevre ve Temiz Enerji konusundaki projelerinden bazılarını aktardı:

  • Anadolu ve Avrupa yakasına kurulacak rüzgar santrallerinde üretilen enerji, İstanbul’un kırsal ve kent yaşamında kullanılmak üzere vatandaşlarımıza enerji üretecektir.
  • Anadolu ve Avrupa yakasındaki Organize Sanayi Bölgelerine kurulacak güneş enerjisi santrallerinden, sanayici ve üreticilerimiz enerji ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacaklardır.
  • Boğazınakıntısından elektrik üretilmek üzere; deniz tabanına kurulacak santraller,şehrimizin enerjisini karşılarken ülkemize kazandırılmış önemli bir enerjihamlesi olacaktır.
  • Biçilmiş çimler, yapraklar, dallar, haller, pazarlar, oteller, avm ve çevreden toplanan artık gıdalar geri dönüşüme kazandırılarak gübreye dönüştürülecektir.
  • Gıda fabrikalarının atıkları ise hayvan yeminin hammaddesi olarak kullanılacaktır.
  • Tarımsal kalkınma politikamız ve hizmetlerimizle şehrimizin verimliliği arttıracak kent ve kırsal yaşamı uyumlu hale dönüştüreceğiz.