Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.07.2024 18:00 Güncelleme: 26.07.2024 15:31

Karatutlu: Depremin ardından hükümetin yaptığı planlamalar konusunda büyük eksiklikler var

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu, 1,5 yıl önce yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş ve çevresinde yaşanan sorunları değerlendirdi.
Karatutlu: Depremin ardından hükümetin yaptığı planlamalar konusunda büyük eksiklikler var

Karatutlu, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, belediye başkanının koordinasyon masasına alınmamasını büyük bir hata olarak nitelendirdi. Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde belediye başkanının toplantıya alınmamasının tepki çektiğini hatırlatan Karatutlu, bu durumun Kahramanmaraş'ta uzun süredir yaşandığını belirtti. 

Kahramanmaraş'taki sağlık sorunlarına değinen Karatutlu, depremde yıkılan hastanelerin yerine yenilerinin yapılmadığını ve mevcut hastanelerin yetersiz kaldığını vurgulayarak, "Depremde iki özel hastane ve iki devlet hastanesi yıkıldı. Bu hastanelerin yerine yenileri yapılmadı, mevcut hastaneler ise ihtiyacı karşılamaktan uzak. Kahramanmaraş'ta büyük sağlık sorunları yaşanıyor ve bu sorunlar önümüzdeki aylarda da devam edecek." diye konuştu.

Deprem sonrası yaşanan ekonomik sorunlara da dikkat çeken Karatutlu, binlerce insanın hayatını kaybettiğini, binlerce kişinin işsiz kaldığını ve esnafın iş yerlerinin yıkıldığını belirterek, "Depremin ardından binlerce vatandaşımız işsiz kaldı, binlerce esnafımız iş yerlerini kaybetti. Bu insanlar ayakta kalmaya çalışıyor, ancak yeterli destek alamıyorlar. Kira yardımları ve TOKİ projeleri yetersiz. Vatandaşlar müteahhitlerle baş başa bırakılıyor, bu da büyük bir koordinasyon eksikliğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Karatutlu, deprem sonrası yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ve koordinasyon eksikliklerinin büyük sorunlara yol açtığını belirterek, "Depremin ardından hükümetin yaptığı planlamalar konusunda büyük eksiklikler var. En büyük eksikliğimiz koordinasyon eksikliği. Bu yüzden 1,5 yıldan beri Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Antep maalesef bunun acısını yaşamakta. Bir an önce bu 7 ilin hızlı bir şekilde planlanması, yaraların sarılması lazım." dedi.