Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 22.08.2024 09:00 Güncelleme: 19.08.2024 12:43

Kamala Harris: Orta sınıf için bir 'fırsat ekonomisi' yaratmak istiyorum

Cuma gecesi, Kuzey Carolina'daki bir seçmen toplantısında ilk büyük siyasi hamlesini yapan Kamala Harris ''Bu fırsat ekonomisini yaratmanın anahtarı orta sınıfımızı inşa etmektir. Orta sınıf Amerika'nın en güçlü yanlarından biridir.'' diye konuştu.
Kamala Harris: Orta sınıf için bir 'fırsat ekonomisi' yaratmak istiyorum

Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in 5 Kasım'da yapılacak ABD seçimlerinde Demokratların başkan adayı olacağı belli olduğundan bu yana, eleştirmenler Harris'in siyasetle ilgilenmemesini eleştiriyordu.

Harris konuşmasında '' Başkan seçildiğimde, maliyetleri düşürmeyi ve tüm Amerikalıların mali güvenliğini arttırmayı en önemli önceliğim haline getireceğim. Başkan olarak, çoğu Amerikalı için en önemli olan yüksek maliyetler konusunda bir şeyler yapacağım.'' dedi.

Kamala Harris konuşma süresinin bir kısmını da Cumhuriyetçi Donald Trump'a ve onun ABD'ye yönelik ekonomik planlarına saldırarak geçirdi.

Başkan Yardımcısı ''Trump, diğer ülkelerden ithal ettiğimiz günlük ürünlere ve temel ihtiyaç maddelerine gerçekte ulusal bir vergi uygulamak istiyor. Bu, neredeyse tüm günlük ihtiyaçlarınız için daha yüksek fiyatlar anlamına gelecektir. Benzine Trump vergisi. Gıdaya Trump vergisi. Giysilere Trump vergisi.'' dedi.