İstanbul Kaynak: Haber Merkezi 30.04.2024 16:49

Kağıthane Belediyesi ilçeye 60 bin ağaç kazandırdı

Kâğıthane Belediyesi tarafından; ağaçlandırma çalışmaları kapsamında ilçenin farklı bölgelerine 60 bin adet fidan ve ağaç dikimi yapıldı.
Kağıthane Belediyesi ilçeye 60 bin ağaç kazandırdı

Daha yeşil ve yaşanılabilir bir Kâğıthane için ağaçlandırma çalışmalarını sürdüren Kâğıthane Belediyesi, on binlerce fidanı toprakla buluşturdu. 

İlçe genelinde ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına önem veren Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; “ Kâğıthane Belediyesi olarak gelecek kuşaklara daha yeşil bir Kâğıthane bırakmak amacıyla, doğanın korunmasının yanı sıra yeşilin her tonunun artması için mücadelemize devam ediyoruz. Aynı zamanda Kâğıthane’mizde gözlerini açan her bebeğimiz için bir ağacımızı toprakla buluşturuyoruz. Çocuklarımızla beraber ağaçları da büyümüş oluyor.” dedi.

Her Bebeğe Bir Ağaç

Kâğıthane Belediyesi, 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren doğan her bebek adına bir ağaç dikiyor. Ağaçlara özel levhalara yazılı şekilde bebeklerin isimleri veriliyor. Aynı zamanda aile hangi sokakta yaşıyorsa o sokağa ağaç dikiliyor. Çocuklar sokaklarında ağaçlarıyla beraber büyümüş oluyorlar.  Ihlamur, süs armudu, hatmi, süs kirazı, zakkum, süs eriği, manolya gibi ağaçlar Kâğıthane Belediyesi tarafından ilçede doğan bebekler için dikiliyor.