Vakıf Katılım web
Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.06.2024 08:01 Güncelleme: 21.06.2024 07:47

İtalya'da Hintli tarım işçisi kopan koluyla 'yolda ölüme terk edildi'

Hintli göçmen işçilerin yoğun olarak yaşadığı Latina'da, 31 yaşındaki Satnam Singh, Pazartesi günü bir çiftlikte makineler üzerinde çalışırken yaralandı.
İtalya'da Hintli tarım işçisi kopan koluyla 'yolda ölüme terk edildi'

İtalya'ya üç yıl önce eşiyle birlikte gelen Singh'in Borgo Santa Maria'daki evinin önündeki yolda kolunun koptuğu iddia edildi.

Flai Cgil sendikasının Frosinone-Latina biriminin genel sekreteri Laura Hardeep, Kaur Il Giorno gazetesine verdiği demeçte, "Kazanın dehşetini arttıran bir başka husus da Hintli tarım işçisinin kurtarılmak yerine evinin yakınına atılmış olmasıdır" dedi.

Sendikacı, işvereni tarafından yolda bırakıldığı iddia edilen Hintli bir tarım işçisinin kolunun kopmasına neden olan kazanın ardından hayatını kaybetmesi üzerine "barbarca sömürüye" karşı önlem alınması çağrısı yaptı.

Polis, eşi tarafından arandıklarını ve Roma'daki San Camillo Forlalini hastanesine nakledilmesi için bir hava ambulansı gönderildiğini ve Çarşamba günü yaralarından dolayı öldüğünü söyledi.

Laura Hardeep "Karısı işverene onu hastaneye götürmesi için yalvarmasına rağmen bir paçavra torbası gibi, bir çöp çuvalı gibi yolda bırakıldı. Burada sadece ciddi bir iş kazası ile karşı karşıya değiliz, ki bu zaten başlı başına endişe verici bir durum, barbarca bir sömürü ile karşı karşıyayız. Artık yeter." dedi

Latina göçmen işçilerin sömürüldüğü bir bölge olarak biliniyor. Hardeep Kaur, Singh'in yasal bir iş sözleşmesi olmadan saati 5 euro'ya çalıştığını söyledi. "Yabancı işçiler görünmez olmaya devam ediyor, çoğu İtalyan olan acımasız patronların insafına kalıyorlar" diye ekledi.