Tiyatro 07.03.2023 12:21

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (7 - 12 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1 yeni toplam 7 oyunla seyirci karşısında. Haftanın oyunları şöyle; 80 Günde Devri Alem, Seneye Bugün, Bir Picasso, Maçın Adamı, Yalnızlık İntiharı, Parmak, Don Kişot'un Yeni Maceraları.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (7 - 12 Mart)

Seneye Bugün Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Bernard Slade'in yazdığı, Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği ve baş rolünü Gerçek Alnıaçık ile paylaştığı Seneye Bugün oyunu bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahne'de seyirci ile buluşacak.

 Bir Picasso Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar-çatışmalar-hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.

Maçın Adamı Üsküdar Tekel Sahnesinde

Clint Dyer ve Roy Williams’ın yazdığı, Hira Tekdindor'un çevirdiği,  Kayhan Berkin'in yönettiği ve Cem Zeynel Kılıç'ın rol aldığı Maçın Adamı bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde olacak.

Yalnızlık İntiharı Oyunu Üsküdar Stüdyo Sahnede Prömiyer Yapıyor

Neda Nejdana'nın yazdığı, Senem Cevher'in çevirdiği, ve Gamze Şendil Yapar'ın da  yönettiği Yalnızlık İntiharı oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor.  Çağdaş Ukrayna tiyatrosunun önde gelen kadın yazarlarından Neda Nejdana’nın eğlenceli bir dille kaleme aldığı karakomedi türündeki oyun, yazıldığı günden itibaren birçok tiyatronun dikkatini çekmiş, Bulgarca, Gürcüce, Makedonca İngilizce, Lehçe ve Türkçeye çevrilmiş, Ukrayna, Fransa, Polonya, Avusturya’da sahnelenmiştir. 10 Mart'ta prömiyerini gerçekleştirecek oyunun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımı Yakup Çartık, müziklerini Yaseminsu Şendil üstlenirken, oyunun asistanı ise Damla Polat. Karakterlere Erşan Utku Ölmez, Zeynep Alper Aksoy, Handan Ölçener ile Oğuz Kaan Kahraman'ın hayat verdiği dış ses olarak da yine Damla Polat'ın yer aldığı bu eğlenceli oyun prömiyerinin ardından Üsküdar Stüdyo Sahnede temsillerine devam edecek.

Parmak Garbaldi Sahnede

Kosovalı yazar Doruntina Başa tarafından 2011 yılında yazılan ve Bilge Emin'in çevirip yönettiği "Batı Balkan Oyun Yazma Yarışması"nda "En İyi Çağdaş Oyun" dalında birincilik kazanan aynı zamanda 2013 yılında, Saraybosna’da düzenlenen Uluslararası MESS Tiyatro Festivali’nde "En İyi Balkan Oyunu" ödülünü alan Parmak oyunu bu hafta Garibaldi Sahnede seyirci ile buluşuyor. Oyunun dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımı Önder Ay, dramaturgisini Günay Ertekin, oyun müüziklerini Çağrı Beklen, hareket düzenini Ayşegül Erkutay yaparken oyunun asistanı ise Ekin Deniz Görk. Kosova’daki savaşta kaybolmuş insanları işleyen ve bunu kadınların perspektifinden anlatan oyun bu sezon İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde temsil edilmeye devam edecek.

Don Kişot'un Yeni Maceraları Kozyatağı Kültür Merkezinde

Tarıq Ali'nin yazdığı, Çınar Tuncer'in çevirdiği ve M. Nurullah Tuncer'in de yönettiği "Don Kişot'un Yeni Maceraları" bu hafta Kadıköy Süreyya Operasında seyirci ile buluşuyor. Yaklaşık 95 dakika süren ve kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunurken, oyun müziklerini Deniz Gürzumar ve Cihan Ayhan,  dramaturgisini Günay Ertekin, yönetmen yardımcılığını Mine Tüfekçioğlu, koreografiyi ise Evrim Akyay üstlendi. Don Kişot ile Sancho Panza’yı, yük hayvanları Rocinante ve Katırı 21. yüzyılda gördüğümüz  bu keyifli oyun, 5 Mart tarihine kadar Kadıköy Süreyya Operasında izleyici karşısında olacak.