Tiyatro 03.01.2023 21:16

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (3 -8 Ocak)

İstanbul Devlet Tiyatrosu yılın ilk haftasında biri çocuk oyunu, yedi oyunla seyirci karşısında olacak. Haftanın oyunları şöyle: Hırçın Kız, Seneye Bugün, Bir Picasso, Don Kişot'un Yeni Maceraları, Bir Nefes Dede Korkut, Parmak, Turta Girmemiş Orman.
İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (3 -8 Ocak)

Hırçın Kız AKM Tiyatro Salonunda

Dramaturgi ve rejisini Yücel Erten'in üstlendiği, başlıca rollerini Hakan Meriçliler ile Veda Yurtseverin paylaştığı Hırçın Kız'ı bu hafta 6 Ocak'tan itibaren AKM Tiyatro Salonunda izleyebilirsiniz.

Seneye Bugün Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Bernard Slade'in yazdığı, Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği ve baş rolünü Gerçek Alnıaçık ile paylaştığı Seneye Bugün oyunu bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahne'de seyirci ile buluşacak.

Bir Nefes Dede Korkut Üsküdar Stüdyo Sahnede

Gökçe Kurt Elitez’in derleyip yönettiği Bir Nefes Dede Korkut, Oğuz Türklerinin bilinen en eski destansı hikâyelerini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarının yorumlarıyla yüz yıllar öncesinden sahneye taşınıyor. Bu keyifli oyunu, bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede izleyebilirsiniz.

Bir Picasso Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar-çatışmalar-hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.

Parmak Garbaldi Sahnede

Kosovalı yazar Doruntina Başa tarafından 2011 yılında yazılan ve Bilge Emin'in çevirip yönettiği "Batı Balkan Oyun Yazma Yarışması"nda "En İyi Çağdaş Oyun" dalında birincilik kazanan aynı zamanda 2013 yılında, Saraybosna’da düzenlenen Uluslararası MESS Tiyatro Festivali’nde "En İyi Balkan Oyunu" ödülünü alan Parmak oyunu bu hafta Garibaldi Sahnede seyirci ile buluşuyor. Oyunun dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımı Önder Ay, dramaturgisini Günay Ertekin, oyun müüziklerini Çağrı Beklen, hareket düzenini Ayşegül Erkutay yaparken oyunun asistanı ise Ekin Deniz Görk. Kosova’daki savaşta kaybolmuş insanları işleyen ve bunu kadınların perspektifnden anlatan oyun bu sezon İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde temsil edilmeye devam edecek.

Don Kişot'un Yeni Maceraları Süreyya Operasında

Tarıq Ali'nin yazdığı, Çınar Tuncer'in çevirdiği ve M. Nurullah Tuncer'in de yönettiği "Don Kişot'un Yeni Maceraları" bu hafta Kadıköy Süreyya Operasında seyirci ile buluşuyor. Yaklaşık 95 dakika süren ve kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunurken, oyun müziklerini Deniz Gürzumar ve Cihan Ayhan,  dramaturgisini Günay Ertekin, yönetmen yardımcılığını Mine Tüfekçioğlu, koreografiyi ise Evrim Akyay üstlendi. Don Kişot ile Sancho Panza’yı, yük hayvanları Rocinante ve Katırı 21. yüzyılda gördüğümüz  bu keyifli oyun, 7 Ocak tarihine kadar Kadıköy Süreyya Operasında izleyici karşısında olacak.

Haftanın çocuk oyunu

Turta Girmemiş Orman 8 Ocak'ta AKM Çok Amaçlı Salonda minik izleyicilerimizle buluşacak. Oyunun başlama saat 13.00.