Tiyatro 27.12.2022 12:32

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (27-28 Aralık)

İstanbul Devlet Tiyatrosu yılın son haftasında dört oyunla seyirci karşısında olacak. Haftanın oyunları şöyle: Seneye Bugün, Bir Picasso, Yedi Kadın, Bir Nefes Dede Korkut.
İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (27-28 Aralık)

Seneye Bugün Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Bernard Slade'in yazdığı, Celal Kadri Kınoğlu'nun yönettiği ve baş rolünü Gerçek Alnıaçık ile paylaştığı Seneye Bugün oyunu bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahne'de seyirci ile buluşacak.

Yedi Kadın Üsküdar Tekel Sahnede

Amerikalı yazar Barbara Schottenfeld’in yazdığı ve aynı zamanda müziklerini düzenlediği, Sevgi Sanlı'nın çevirdiği, Ebru Aytürk Şayan'nın yönettiği "Yedi Kadın" bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde seyirci ile buluşuyor. Birbirini hiç tanımayan yedi kadının kişisel gelişim kursunda kesişen yollarının anlatıldığı oyun, 27 ve 28 Aralık'ta Üsküdar'da izlenebilir.

Bir Nefes Dede Korkut Üsküdar Stüdyo Sahnede

Gökçe Kurt Elitez’in derleyip yönettiği Bir Nefes Dede Korkut, Oğuz Türklerinin bilinen en eski destansı hikâyelerini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçılarının yorumlarıyla yüz yıllar öncesinden sahneye taşınıyor. Bu keyifli oyunu, bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede izleyebilirsiniz.

 Bir Picasso Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar-çatışmalar-hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.