Tiyatro 26.04.2023 08:52 Güncelleme: 25.04.2023 20:18

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (25-30 Nisan)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 5 oyunla seyirci karşısında. Haftanın oyunları şöyle; Müzikli oyun Rumuz Goncagül, Tek Başıma, Gazale (Uzun Gece), Bir Ruhun Hikayesi, Parmak.
İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (25-30 Nisan)

Rumuz Goncagül Mecidiyeköy Büyük Sahnede

10 Ocak'ta Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnesi’nde prömiyer yapan Zafer Algöz’ün yönettiği ve Timur Selçuk’un müzikleriyle seyirciyle buluşan Rumuz Goncagül bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede temsillerine devam ediyor. Oktay Arayıcı’nın 1977 yılında yazdığı günümüze kadar pek çok kez sahnelenen oyunun dekor tasarımı Nur Sinem Mete’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı İ. Önder Arık’a, dramaturgisi Derya Özer’e, yönetmen yardımcılığı İşdar Gökseven,Eylem Yıldız ve Ergun Akvuran’a, koreografisi Kerem Kuraner’e, müzik direktörlüğü Rahim Ozan Demir’e ait, oyunda karakterlere  Dilek Güven, Eylem Yıldız, Şebnem Bilgeer, Efe Erkekli, Duygu Gökhan, Erdoğan Aydemir, Engin Delice, Ahmet Dizdaroğlu, Uğur Keleş, Aydın Orak ve Buğra Kağan Kahraman hayat veriyor.

Parmak Garibaldi Sahnede

Kosovalı yazar Doruntina Başa tarafından 2011 yılında yazılan ve Bilge Emin'in çevirip yönettiği "Batı Balkan Oyun Yazma Yarışması"nda "En İyi Çağdaş Oyun" dalında birincilik kazanan aynı zamanda 2013 yılında, Saraybosna’da düzenlenen Uluslararası MESS Tiyatro Festivali’nde "En İyi Balkan Oyunu" ödülünü alan Parmak oyunu bu hafta Garibaldi Sahnede seyirci ile buluşuyor. Oyunun dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımı Önder Ay, dramaturgisini Günay Ertekin, oyun müüziklerini Çağrı Beklen, hareket düzenini Ayşegül Erkutay yaparken oyunun asistanı ise Ekin Deniz Görk. Kosova’daki savaşta kaybolmuş insanları işleyen ve bunu kadınların perspektifinden anlatan oyun bu sezon İstanbul Devlet Tiyatro su Sahnelerinde temsil edilmeye devam edecek.

Tek Başıma Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Tayfun Erarslan' yönettiği ve Fulya Ülvan'ın oynadığı Tek Başıma oyunu bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşacak. Bu keyifli oyunu bu hafta 18 Mart'a kadar izleyebilirsiniz.

Bir Ruhun Hikayesi Üsküdar Stüdyo Sahnede 

Ingmar Bergman'ın yazdığı, İpek Özgüven'in çevirdiği, Bénédicte Acolas'ın uyarladığı ve Serap Eyüboğlu'nun yönettiği Bir Ruhun Hikayesi oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor. Ingmar Bergman'ın sinema filmi için yazdığı aynı adlı eserinden uyarlanan oyun, kadının hayatta varoluş hesaplaşmasını anlatıyor. Gerçeklerden kaçıp hayallerine sığınan ve hayallerinden uyanıp gerçeğine düşen Viktoria'ı Zeynep Erkekli'nin canlandırdığı bu keyifli oyunu Üsküdar Stüdyo Sahnede izleyebilirisiniz.

Gazale (Uzun Gece) Üsküdar Tekel Sahnesinde

İskender Pala'nın yazdığı, Hidayet Erdinç'in yönettiği Gazale (Uzun Gece) oyununun konusu kısaca Kethüdazade Arif Efendi, dostları İsmail Dede Efendi, Keçecizade İzzet Molla, Yeniçeri Mülazim Efendi ve Celep Ağa ile 1826'nın Ağustos ayında, Sultan II. Mahmud'un, kendisine karşı ayaklanan yeniçerilerin kışlalarını top ateşine tuttuğu gece, Üsküdar Salacak'ta bir tekkede bir araya gelir. Arif Efendi o uzun gecede onları bir oyuna davet eder. Bu keyifli oyunu bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde izleyebilirsiniz.