Tiyatro 14.03.2023 14:52

İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (14 - 19 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1 yeni toplam 6 oyunla seyirci karşısında. Haftanın oyunları şöyle; Hepsi Benim Senin Hiç Yok (Okuma Tiyatrosu), Don Kişot'un Yeni Maceraları, Tek Başıma, 80 Günde Devri Alem, Yalnızlık İntiharı, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye.
İstanbul Devlet Tiyatrosunda Bu Hafta (14 - 19 Mart)

80 Günde Devri Alem Üsküdar Tekel Sahnesinde

 80 Günde Devr-i Alem, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Othan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait. Bu keyifli ve eğlenceli oyun bu hafta Üsküdar Tekel Sahnede izlenebilir.


Hepsi Benim Senin Hiç Yok AKM Müzik Platformunda 

Hepsi Benim Senin Hiç Yok okuma tiyatrosu  bu hafta 15 Mart'ta AKM Müzik Platformunda  seyirci karşısında olacak. Burak Akyüz’ün yazdığı ve Fikret Urucu’nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda; Kemal Aydın Sezgin, Gizem Genç Aydın, Koray Atak, Ekinsu Karaata, Alparslan Çağlar, İsmail Nadir Bilgili rol alırken, oyunun asistanı da Nur Merve Akdemir.

Tek Başıma Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Tayfun Erarslan' yönettiği ve Fulya Ülvan'ın oynadığı Tek Başıma oyunu bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşacak. Bu keyifli oyunu bu hafta 18 Mart'a kadar izleyebilirsiniz.
Meraklısı İçin "Öyle Bir Hikaye" Garibaldi Sahnesinde

Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız. Ozan Uçar'ın yönettiği ve Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” bu hafta Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Don Kişot'un Yeni Maceraları Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Tarıq Ali'nin yazdığı, Çınar Tuncer'in çevirdiği ve M. Nurullah Tuncer'in de yönettiği Don Kişot'un Yeni Maceraları bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede seyirci ile buluşuyor. Yaklaşık 95 dakika süren ve kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunurken, oyun müziklerini Deniz Gürzumar ve Cihan Ayhan,  dramaturgisini Günay Ertekin, yönetmen yardımcılığını Mine Tüfekçioğlu, koreografiyi ise Evrim Akyay üstlendi. Don Kişot ile Sancho Panza’yı, yük hayvanları Rocinante ve Katırı 21. yüzyılda gördüğümüz  bu keyifli oyun, 18 Mart tarihine kadar Mecidiyeköy Büyük Sahnede izleyici karşısında olacak.

Yalnızlık İntiharı Üsküdar Stüdyo Sahnede

Neda Nejdana'nın yazdığı, Senem Ceher'in çevirdiği, ve Gamze Şendil Yapar'ın da  yönettiği Yalnızlık İntiharı oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor.  Çağdaş Ukrayna tiyatrosunun önde gelen kadın yazarlarından Neda Nejdana’nın eğlenceli bir dille kaleme aldığı karakomedi türündeki oyun, yazıldığı günden itibaren birçok tiyatronun dikkatini çekmiş, Bulgarca, Gürcüce, Makedonca İngilizce, Lehçe ve Türkçeye çevrilmiş, Ukrayna, Fransa, Polonya, Avusturya’da sahnelenmiştir. 10 Mart'ta prömiyerini gerçekleştiren oyunun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımı Yakup Çartık, müziklerini Yaseminsu Şendil üstlenirken, oyunun asistanı ise Damla Polat. Karakterlere Erşan Utku Ölmez, Zeynep Alper Aksoy, Handan Ölçener ile Oğuz Kaan Kahraman'ın hayat verdiği dış ses olarak da yine Damla Polat'ın yer aldığı bu eğlenceli oyun 18 Mart'a kadar Üsküdar Stüdyo Sahnede temsillerine devam edecek.