Kültür Sanat 27.01.2024 19:19

İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI VE KONUK SANATÇILAR, MUHTEŞEM BİR KONSERLE DİNLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

İtalyan şef Alessandro Cedrone ve Alman çellist Daniel Müller-Schott, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri kapsamında, Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda sergiledikleri performans ile sanatseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
İSTANBUL DEVLET SENFONİ ORKESTRASI VE KONUK SANATÇILAR, MUHTEŞEM BİR KONSERLE DİNLEYİCİLERİ BÜYÜLEDİ

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank Konserleri kapsamında, Semiha Berksoy Opera Vakfı ‘Türkiye’nin En İyi Opera Orkestrası Şefi Ödülü’ sahibi olan İtalyan şef Alessandro Cedrone ve Alman çellist Daniel Müller-Schott Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonunda müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

26 Ocak, Cuma akşamı gerçekleşen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasının eşlik ettiği konserin ilk bölümünde, ünlü Çek besteci Antonín Dvořák'ın ‘Viyolonsel Konçertosu, Op. 104’ seslendirildi. Daniel Müller-Schott, A. Dvořák’ın en sevilen eserlerinden olan ‘Viyolonsel Konçertosu’nu (No.2)’ yorumladı. Sanatçının çellodaki virtüozitesiyle yorumladığı eser seyircilerden büyük alkış aldı.

Konserin ikinci bölümünde ise orkestra, Felix Mendelssohn'un 3 yıl süren Avrupa gezisi sırasında çok etkilendiği İtalya’nın sonsuz neşesini yansıtan "Dördüncü Senfoni" adlı eserini seslendirdi.