Kültür Sanat 24.02.2023 17:11

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Minik Sanatseverler İçin Sahneliyor… "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti"

Türkiye'nin birçok şehrinde 200'den fazla temsil yapan "Öylesine Bir Dinleti" adlı müzikli oyunun, çocuklar için düşünülmüş olan versiyonu "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti" adlı çocuk müzikali, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor.
İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Minik Sanatseverler İçin Sahneliyor…

Türkiye’nin birçok şehrinde 200’den fazla temsil yapan “Öylesine Bir Dinleti” adlı müzikli oyunun, çocuklar için düşünülmüş olan versiyonu “Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti” adlı çocuk müzikali,  İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneleniyor.

 Oyunun tamamında yer alan opera ve müzikallerden seçilen masallaştırılmış şarkılar ve aryalar, çocuklara tiyatral bir anlatımla sunuluyor.

Minik seyircilerin yoğun ilgi gösterdiği “Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti” ile  çocuklar;  tiyatro, opera, bale ve klasik müzik gibi sanatın farklı dallarıyla tanışma fırsatı bulabiliyorlar.

Oyunun metni ve rejisi  Murat Göksu’ya ait.  Dekor ve kostüm düzenlemesi Olcay Engin Kaymaz,  Işık tasarımı Taner Aydın imzalı. Oyunda rolleri üstlenen; Çağdaş Bektaş , Ali Haydar Taş, Ayçin Sürücüer, Bezmi Hazal Ekşi, Hazal Ata’ya, piyanoda Simten Şenpolat ve Olena Şenol eşlik ediyor.

Müzikal,  25 Şubat 2023 Cumartesi günü saat: 11.00 ve 15.00 olmak üzere iki temsil ile, Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Sahnesi’nde; 26 Şubat Pazar günü ise saat: 11.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sahnelenecek.